blog-logo

„Drumul ruşinii” a văzut pentru prima oară asfaltul în Şercaia, Parău şi Comăna. Anul viitor, reparaţiile vor continua

„Drumul ruşinii” a văzut pentru prima oară asfaltul în Şercaia, Parău şi Comăna. Anul viitor, reparaţiile vor continua

Drumul rusinii site 4Demarate la finele lunii trecute, lucrările de modernizarea a DJ 104 Şercaia – Hoghiz se apropie de final.

În această prima etapă, s-au executat lucrări de asfaltare doar în intravilanul localităţilor Şercaia, Parău şi Comăna, iar, în primăvară, vor începe reparaţiile şi în Veneţia de Jos şi pe raza administrativă a comunei Hoghiz.

Drumul are o lungime de peste 24 de km, însă banii deţinuţi de Consiliul Judeţean Braşov, 6,48 de milioane de lei, nu au ajuns decât pentru modernizarea carosabilului în interiroul localităţilor, iar autorităţile speră la un sprijin guvernamental în vederea finalizării proiectului, prin clasarea acestei şosele în drum naţional. Cel mai probabil, pentru realizarea investiţiei se va încerca obţinerea unei finanţări europene.

Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, a precizat că reabilitarea „drumului ruşinii” a fost inclusă în lista de proiecte care vor fi finanțate cu bani europeni din tranşa 2014 – 2020 şi care au fost deja discutate cu reprezentanţii Agenției de Dezvoltare Centru.

Alte articole:   Turneu bun, în debutul sezonului, pentru echipa de baschet U14 a ACS Transilvania

Localnicii din zonă sunt mulţumiţi că măcar în sate şi comune se fac reparaţii ţinând cont că, pe anumite porţiuni nici nu mai exista asfalt, iar drumul arăta ca o uliţă plină de gropi şi denivelări, iar din cauza trepidaţiilor produse de camioanele de mare tonaj şi structura caselor avea de suferit.

Trotuare şi uliţe asfaltate în Comăna

Totodată, în acestă perioadă şi în prima parte a anului viitor, patru tronsoane de drumuri, judeţene şi comunale de pe raza comunei Comăna vor fi asflatate şi amenajate cu trotuare şi rigole pentru scurgerea apelor pluviale. La finele săptămânii trecute, s-a turnat asflat pe un prim tronson al unei uliţe din Comăna de jos.

„De asemenea, începând cu anul viitor vom asfalta alte trei artere importante. Este vorba de drumul principal din localitatea Comăna şi de alte două străzi din Crihalma şi Ticuşu Nou. Pentru că apa potabilă este trasă pe toate cele patru drumuri, vom amenaja numai trotuarele şi rigolele. Banii pentru aceste lucrări au venit de la Consiliul Judeţean şi de la bugetul propriu al comunei. Iniţial trebuia să finalizăm totul în acest an, însă am avut întârzieri din cauza procedurilor greoaie pe care le presupune organizarea licitaţiilor prin sistemul naţional electronic”, a precizat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea de 3,9, în această noapte, în Vrancea

Edilul se plânge de blocajul la care se ajunge din cauza contestării licitației la Comisia Națională de Soluționare a Contațiilor (CNSC). „Acum lucrăm la o stradă, pentru reprarea căreia strângem bani la fondul de rulment de șase ani – 800.000 de lei. Au fost la licitația cinci firme, condițiile noastre de bază fiind prețul cel mai mic și o garanțe de minimum cinci ani pentru lucrări. A fost desemnat un câștigător – Goo Strasse SRL (din Ghimbav – n.r.), care a fost contestat de cei de pe locul 2 – asocierea dintre Consal (patronată de Marcel Butuza) și Beni Prest. Cei de pe locul doi aveau o ofertă cu 200 de lei mai mare și au acuzat că cei de pe primul loc nu puteau face lucrările cu banii ăia… S-a întrunit comisia și s-a dat câștig de cauză celor de pe locul 2. Acum, au contestat licitația cei care fuseseră declarați câștigători și, uite așa, am ajuns să stăm cu banii în cont și să nu putem repara strada“, s-a arătat nemulțumit Grusea de legislația care permite ca aceste contestații să blocheze activitatea primăriilor.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] trecut, Ministerul Dezvoltării a alocat banii necesari acestor lucrări din localităţile Şercaia, Parău şi Comăna prin programul de „Modernizare a Satului…, valoarea totală a investiţiei fiind de 3,6 milioane de lei din care s-au achitat constructorului […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate