blog-logo

Vectra Service a intrat oficial în insolvenţă din data de 20 noiembrie 2013

Vectra Service a intrat oficial în insolvenţă din data de 20 noiembrie 2013

vectraCasa de Insolvență Transilvania a fost numită administrator judiciar al societății de construcții Vectra Service S.R.L. Brașov. Tribunalul  Brașov a aprobat în data de 20 noiembrie 2013  intrarea companiei în procedură de insolvență.

Newsbv.ro a anunţat în premieră, în luna iunie, că societatea braşoveană va intra în insolvenţă.
„Sectorul construcțiilor de drumuri se confruntă în continuare cu o situație dificilă. În mod paradoxal, spunem noi, pentru că activăm într-o economie în care una dintre cele mai mari oportunități o reprezintă proiectele de infrastructură, în condițiile în care România are unul dintre cele mai ridicate prețuri pe km de autostradă din Europa. Suntem optimiști cu privire la șansele de redresare ale companiei Vectra SRL, însă nu ne putem pronunța cu exactitate decât după ce diagnosticăm corect starea acesteia. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, este întâi necesar să facem o analiză minuțioasă a stării actuale a companiei și a perspectivelor sale”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvență Transilvania.

Alte articole:   Primarul Coliban s-a răzgândit: nu i-a mai cerut, astăzi, demisia șefului Poliției Locale!

Una dintre cele mai mari companii de construcţii

Vectra Service SRL este una dintre cele mai mari companii de construcții din România, însă pe fondul crizei economice apărute în 2008, și-a redus activitatea. Conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu aproape 100.000.000 lei în 2012 față de 2011. Pierderile din ultimii ani au fost generate de reducerea numărului de achiziții publice, principala sursă de venit a companiei, și de numărul mic de investiții private în zona Brașov. Mai mult, compania are de recuperat o serie de datorii, din anul 2011 și până în prezent, de la diverse instituții publice pentru care a executat lucrări de construcții. Neîncasarea acestor sume generează dezechilibre în fluxul de numerar al companiei, contribuind de asemenea la starea de insolvență.

Alte articole:   Turneu bun, în debutul sezonului, pentru echipa de baschet U14 a ACS Transilvania

Ce perspective de redresare mai sunt

În perioada următoare, specialiștii Casei de Insolvență Transilvania vor analiza perspectivele de redresare ale companiei, precum și contextul în care aceasta își desfășoară astăzi activitatea comercială.
În ultimii doi ani mai multe companii mari de construcții au fost afectate de situația economică dificilă și au intrat în insolvență. Casa de Insolvență Transilvania gestionează insolvențele unor companii de dimensiuni mari și foarte mari din domeniu, precum Alpine S.A., Romstrade, Concefa, Amarad, ICIM sau grupul Euroholding.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.