blog-logo

Panouri de informare, pe model austriac, pentru turiştii care vin la schi în Poiană. Aceştia vor afla în timp real cum va fi vremea şi care e starea pârtiilor

Panouri de informare, pe model austriac, pentru turiştii care vin la schi în Poiană. Aceştia vor afla în timp real cum va fi vremea şi care e starea pârtiilor

Sistem informare domeniu schiabil Poiana Brasov (1)Pentru a veni în sprijinul turiştilor care aleg să schieze în Poiana Braşov, Primăria Braşov în parteneriat cu firma austriacă Schubert & Franzke au demarat un proiect în vederea amenajării unui sistem de informare a turiştilor care să rivalizeze cu cele din Austria sau Elveţia.

Investiţia în modernele echipamente a fost suportată în totalitate de firma privată, proiectul având o valoare totală de aproximativ 100.000 de euro.

Practic, în cadrul acestui proiect au fost montate mai multe panouri de informare digitale, care transmit în timp real informaţii precum starea pârtiilor din staţiune sau a vremii. Primul panou a fost montat deja în Livada Poştei. Acesta are prezintă harta pârtiilor şi a instalaţiilor de transport pe cablu, şi oferă informaţii despre acestea, respectiv care sunt deschise sau care nu funcţionează şi care este temperatura la acel moment în staţiune, astfel ca turiştii să fie informaţi încă de dinainte de a ajunge în staţiune dacă vremea este prielnică pentru schi sau dacă sunt probleme şi instalaţiile de transport pe cablu nu funcţionează. Alte două panouri, care oferă aceleaşi informaţii vor fi montate la Capra Neagră şi în zona Telecabinei Kanzel.

Alte articole:   Până în 19 aprilie, în județul Brașov, au fost administrate 133.357 de doze de vaccin

Doar în Austria mai sunt astfel de panouri

În plus, încă două panouri, care oferă însă informaţii mult mai complexe vor fi amplasate în zona de plecare a telescaunelor Ruia şi Lupului. De pe acestea schiorii vor putea afla care este stratul de zăpadă, care este stare pârtiilor, în detaliu (respectiv dacă doar o porţiune dintr-o pârtie este în stare excelentă), cum va fi vremea, dar şi ce evenimente sunt în acel moment în staţiune. DIGITAL CAMERA

Echipamentele sunt de ultimă generaţie şi sunt singurele de acest gen din ţară, astfel de panouri de informare fiind disponibile doar în staţiunile austriece de renume, cum ar fi Kitzbühel sau Ischl (foto dreapta).

„Introducând acest sistem de informare împreună cu partenerii noştri de la Schubert & Franzke nu este decât o confirmare a modului în care înţelegem noi să facem turism în Poiană. Dacă ne dorim ca românii şi străinii să vină în Poiană şi să nu mai meargă în Austria sau Elveţia, trebuie să le şi oferim servicii ca în aceste ţări cu tradiţie în domeniul practicării sporturilor de iarnă. Acest proiect este doar o intrare în normalitate a turismului de iarnă. Din acest sezon, orice turist va afla încă din Braşov ce instalaţii sunt funcţionale sau temperatura din staţiune, iar când vor ajunge în staţiune vor afla informaţii şi mai complexe, respectiv cum este stratul de zăpadă pe fiecare porţiune de pârtie”, a precizat primarul George Scripcaru.

Tot în cadrul acestui proiect şi cu banii firmei Schubert & Franzke va fi refăcut şi sistemul de balizaj de pe pârtii şi vor fi tipărite şi 30.000 de hărţi, care conţin informaţii despre fiecare pârtie şi instalaţie pe cablu în parte, dar şi tarifele practicate în Poiană. Acestea le vor fi distribuite tuturor turiştilor care vor ajunge în staţiunea braşoveană.

Alte articole:   Coliban vrea SF pentru Stadionul Municipal. Nu se mai face Sala Polivalentă?

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate