Gheorghe Gheorghiu, cetățean de onoare la Brașovului?

Gheorghe Gheorghiu, cetățean de onoare la Brașovului?

gheorghe-gheorghiu

Gheorghe Gheorhiu ar putea fi numit „Cetățean de onoare“ al Brașovului. Inițiativa îi aparține consilierului local PNL Ciprian Bucur.

„La o întâlnire recentă cu cetățenii, am fost întrebat de o distinsă doamnă învățătoare dacă Gheorghe Gheorghiu, ca fiu al Brașovului, nu ar merita această recunoaștere din partea comunității noastre, cu atât mai mult cu cât de câte ori a fost solicitat să cânte pentru elevii Școlii Generale nr. 14, a făcut-o cu mare drag și fără ezitare. Mi se pare normal să recunoaștem meritele concetățenilor noștri, drept pentru care voi depune în următoarea ședință a Consiliului Local Brașov o inițiativă în acest sens”, a declarat Bucur la emisiunea „În audiență“, realizată de Florin Pop, la MIX TV.

Iată autobiografia solistului prezentantă de bestmusic.ro: „Nascut in zodia capricorn pe 1 ianuarie la Brasov, primul contact cu muzica a fost la varsta de 6 ani cand o comisie a colii de muzica din Braov l-a remarcat, in urma unui examen de aptitudini, pentru a urma cursurile colii de muzica de 12 ani.
La indemnul parinilor am studiat vioara si ulterior chitara, activand o perioada in cadrul Cenaclului ASTRA, iar in 1975 am participat la primul Festival National  de Muzica Folk, unde am obtinut Marele Premiu i totodata am fost invitat sa cant la Festivalul de toamna al Cenaclului FLACARA.
Am fost membru al cenaclului pana in anul 1980 dupa care am trecut  la Serbarile Scanteii Tineretului.
In continuare am sustinut concerte in toate orasele din ara, iar dupa 1990 am participat la numeroase concerte in strainatate: Israel, Germania, Austria, Belgia, Italia, Canada si SUA.
In 1993 am infiinat Fundatia Culturala „ Gheorghe Gheorghiu” i Spirit Studio Production. Din 1998, in fiecare vara, am organizat ,,Festivalul Bucuriile Vacanei” i ,,Radio Distractia” pe plaja Perla Venusului (concursuri, volei, fotbal, discoteca pentru copii) actiunea desfasurandu-se pe o perioada de de 3 luni“.

Alte articole:   Incendiu la un apartament pe Codrii Cosminului
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.