blog-logo

La Braşov, locuinţa socială modulară „tip Mazăre” este mai scumpă cu peste 7.000 de euro faţă de Constanţa

La Braşov, locuinţa socială modulară „tip Mazăre” este mai scumpă cu peste 7.000 de euro faţă de Constanţa

Locuinte sociale modulareEdilii braşoveni sunt hotărâţi ca anul viitor să înceapă cu forţe proprii construcţia unor blocuri sociale, după ce proiectele Agenţiei Naţionale de Locuinţe au fost abandonate.

Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că în bugetul pe anul viitor al RIAL vor fi prevăzute fonduri pentru ridicarea a patru imobile care vor avea între 48 şi 50 de apartamente. Acesta a precizat că investiţia este estimată la 1,8 milioane de euro, respectiv un cost aproximativ de 9.000 de euro pentru amenajarea unei singure locuinţe. Costul este unul mic, fiindcă este vorba de locuinţe modulare, pe modelul implementat deja la Constanţa de primarul Radu Mazăre, numai că acolo edilul s-a lăudat că a amenajat o locuinţă cu doar… 1.700 de euro.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ce spune Consiliul Județean despre proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor

„Dacă vom amenaja aceste blocuri, o partea dintre problemele locative ale braşovenilor se vor rezolva. RIAL va promova în Adunarea Generală a Acţionarilor o hotărâre pentru elaborarea bugetului pe anul viitor în care vor fi prevăzute şi sumele necesare realizării acestui proiect, respect atât partea de proiectare, cât şi de construcţie”, a precizat Răzvan Popa.

Peste 2.000 de familii aşteaptă o locuinţă

Acesta a mai precizat că pentru realizarea investiţiei, cel mai probabil, RIAL va contracta un credit furnizor de la o bancă, fiindcă procedura este mai simplă şi nu necesită o platformă de garantare de la Ministerul Finanţelor. În prezent, peste 2.000 de familii aşteaptă o locuinţă de la Primărie, o partea dintre acestea nemaiavând un acoperiş deasupra capului, după ce au fost evacuate ca urmare a retrocedării imobilelor.

Alte articole:   Cîțu: Slujba de Înviere, oficiată în afara bsericii. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

Deocamdată, edilii nu au stabilit locaţia unde se vor construi cele patru blocuri, viceprimarul spunând că ar fi vorba de o suprafaţă minimă de 5.000 de metri pătraţi, însă vor să identifice un teren cu o suprafaţă cel puţin dublă, în contextul în care proiectul va fi extins. Locuinţele modulare sunt de fapt containere utilate cu tot ceea ce este necesar pentru un trai decent. La Constanţa, containerele au fost plasate unul peste altul, pe două etaje, fiind construită mai întâi o structură metalică, iar accesul se face de pe pasarele construite special în acest scop.

La exterior au aspectul unor blocuri, ţinând cont că pereţii au fost îmbrăcaţi uniform. Apartamentele construite de primarul Radu Mazăre au unul, două sau trei dormitoare.

Alte articole:   Brașovul, cea mai mare creştere a câştigului salarial mediu net, din Regiunea Centru

Primăria a mai avut un proiect pe care l-a abandonat

Şi în 2008, Primăria încheiase un parteneriat cu RIAL în vederea construcţiei a 12 blocuri tip vilă, cu câte 32 de apartamente, în zona Fundătura Hărmanului şi Bartolomeu – Stupini. Cum investiţia era destul de costisitoare, autorităţile au abandonat proiectul în contextul în care şi bugetul Braşovului a fost afectat de criza economică.

Cele 12 blocuri urmau să aibă mansardă şi câte 37 de parcări subterane şi să fie construite şi administrate tot de către RIAL din fonduri proprii, dar şi din fonduri provenite din bugetul local şi alocate de Ministerul Lucrărilor Publice.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] CITEȘTE ȘI: La Braşov, locuinţa socială modulară „tip Mazăre” este mai scumpă cu peste 7.000 de euro f… […]

    Reply
  2. Sa se mute acest popa intr-un container asta e pentru cei care aveau o locuinta decenta in centrul Brasovului

    Reply
  3. Nu stiu de unde va luati informatiile, dar la Constanta o pretul mediu pentru o locuinta sociala modulara a fost de 35 000 lei, aprox 8000E. Acum trebuie vazut si cate camere au aceste locuinte modulare, exista un cost la garsoniera si un alt cost la un apartament de 3 camere.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate