blog-logo

Vinde și Guvernul PSD românii din „secuime“?

Vinde și Guvernul PSD românii din „secuime“?

sebastian danPrimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), consideră că ar fi mult mai potrivit ca 1 Decembrie să fie Ziua naţiunii române şi nu Ziua Naţională a României, iar pentru acesta din urmă să fie aleasă o altă dată, acceptabilă (???) atât pentru majoritari, cât şi pentru minorităţile naţionale.

Poate vrea Antal Arpad să-i susurăm la ureche „Deșteaptă-te române!“ în limba lui Horthy?! 

Dar nu Antal Arpad este de vină! El este produsul unei politici extremiste, iar această declarație obraznică este rezultatul vânzării intereselor naționale de către toate guvernele postdecembriste care au acceptat UDMR la guvernare doar ca să-și asigure un vot majoritar în Parlament. Iar Traian Băsescu și Elena Udrea au dat tonul unei incredibile sarabande antiromânești în vechiul mandat.

Pentru asigurarea votului, au vândut românii din Har-Cov, doar ca să-și asigure șmenurile pentru băieții deștepți.

Victoria USL a scos în decor UDMR. Șmecherii UDMR, că și acolo există o gașcă de privilegiați, și nu o spun eu, ci chiar adversarii lor etnici, cei din PPMT, CNS și alte glume de-astea naționaliste, au rămas cu buza umflată la afacerile finanțate de la bugetul de stat.

Alte articole:   Patinatorii Coronei se întorc de la Zakopane cu 33 de medalii dintre care 7 de aur, 13 de argint şi 13 de bronz

Pe cale de consecință, UDMR, care avea un discurs relativ moderat, în ceea ce privește naționalismul și iredentismul, a devenit brusc mult mai radicală (Uniunea). Au rămas bieții fără cașcavalul pe care corbul Băsescu îl livra direct în botul vulpilor de la UDMR, ca să fac o trimitere la fabula lui La Fontaine.

În ultima vreme, nu trebuie să fii un analist politic cu ștate vechi ca să vezi că PSD se pregătește să guverneze singur. A desființat practic PPDD prin racolare de parlamentari, ca să-și asigure o majoritate. Din păcate pentru pesediști, este extrem de fragilă. Cum la PDL nu prea poate apela la sprijin, iar PNL urmează să fie lăsat de căruță, singura soluție politică rămâne, evident, UDMR, chiar dacă a fost „ciuruită“ la ultimele alegeri, la Brașov nici măcar nefiind în stare să-și obțină „veșnicul“ post de deputat.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu propune iluminarea arhitecturală a Bisericii Buna Vestire

Iar cum foamea de putere este foarte mare, se pare că PSD este gata să sacrifice tot. Să dea UDMR mai multă putere decât avea când  era o forță politică, nu o adunătură de câțiva parlamentari, cum este acum.

Din păcate, trocul politic al PSD nu este în avantajul Brașovului. Dacă suntem vânduți pe câțiva arginți – a se citi câteva voturi udemeriste – afectați nu vor fi doar românii din „secuime“, ci și brașovenii. Demența numită reorganizarea teritorială, noua regionalizare, nu mai este un secret că nu va ține cont de elemente ce țin de economie, demografie etc. La această oră, sinistrul proiect prin care Brașovul ar fi capitală de regiune peste Covasna, Harghita și Mureș nu este altceva decât o anexare a Brașovului la interesele UDMR. Și nu este cazul să mai povestim cum (nu) contează ce fac autoritățile statale românești, cum autoritatea statului român este facultativă în această zonă…

Alte articole:   Francul elvețian a pierdut 8 bani în două luni

Mai mult, politicieni brașoveni, care răspund și de Covasna, mi-au spus că liderii PSD de la București ar fi spus răspicat că interesul partidului este mai presus de ce se întâmplă cu câteva zeci de mii de români, nu toți votanți PSD, din Har-Cov. Ca să fiu sincer, au dreptate: aritmetica e de partea lor.

Dar ce face restul României???? Vindem chiar tot ce înseamnă inters național? Roșia Montană? Exploatarea gazelor de șist? Pădurile? Pe câți arginți, tovarăși pesediști?

Distribuie dacă îți place!
  1. Cristian M. Vaduva 29 noiembrie 2013, 9:02 PM

    Imi vine sa vomit de la politica asta, cred ca poporul ar trebui sa declare toti politicienii persoane non-grata

    Reply
  2. Politica paşilor mărunţi dă roade; copacii pădurii nu au căzut decât după ce s-a găsit coada de topor din lemn băştinaş! În 90, după intoxicaţia criminală cu imaginile de la Târgu Mureş, am fost la un mm de a genera în premieră un "KOSOVO" ardelenesc. N-am învăţat nimic din asta, şi acum suntem acuzaţi că discriminăm minorităţile care, în secunda 2 după ce au devenit majoritare într-un anumit spaţiu, ne arată cum trebuie pus pumnul în gură celor care i-au tolerat. Şi culmea este că toţi aceşti extremişti sunt plătiţi din bani româneşti, adunaţi fără milă de la contribuabilii români, care riscă pedepse dure dacă nu-şi plătesc dările!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate