blog-logo

15 Noiembrie 1987 – 2013 – Apelul (de bun simț) de sub Tâmpa

15 Noiembrie 1987 – 2013 – Apelul (de bun simț) de sub Tâmpa

15 noiembrie 1987În timp ce Asociația 15 Noiembrie, viciată politic de președintele acesteia, nu-i dăm numele, se ocupă de adunat bani pentru sindrofii și crosuri, cei care nu au abdicat de la a lupta împotriva totalitarismului, împotriva comunismului și a privilegiaților acestui regim, vor să fie respectați.

Nu vor bani, nu vor pensii nesimțite ca ale torționarilor, nu vor privilegii. Vor «Ziua Demnitatii Nationale» a romanilor.

Iată „Apelul de sub Tâmpa“

Neinfricatii luptatori anticomunisti din grupul celor “61”, care si-au regăsit demnitatea prin jertfă, cand au spus NU comunismului in 15 noiembrie 1987 la Brasov, suportand condamnarile si deportarile care le-au fost impuse de catre Regimul Ilegitim si Criminal, considera ca este necesar ca romanii din tara si de  pretutindeni sa beneficieze de o zi a lor cu care sa se mandreasca acum si in vesnicia veacurilor.

Argumente de netagaduit:

    1. «Revolta brasovenilor impotriva comunismului din 15 noiembrie 1987» Cel mai inaltator moment a fost cand peste 10.000 de brasoveni au aplaudat caderea si arderea tabloului lui Ceausescu si a simbolului comunismului in lume, drapelului rosu cu secera & ciocanul.

    2. In 15 noiembrie 1988 la Munchen a fost proclamata «Ziua Internaţională de Solidaritate cu Poporul Român» Initiatorii actiunii: Helmuth Frauendorfer, Doru Braia, Richard Wagner, Petrica Moldovan, Gerhard Ortinau, Florin Matrescu, William Totok, Paul Goma, Adrian Niculescu si doamna Herta Muller, Laureata a Premiului Nobel pentru Literatura pe anul 2009.

Alte articole:   Un individ, probabil drogat, fără permis, a făcut prăpăd în Cartierul Noua FOTO & VIDEO

     3. Novembristii au participat la Victoria Revolutiei din decembrie 1989 aflandu-se sub gloante in cel mai fierbinte loc al Revolutiei -Televiziunea Romana.

    4. In luna mai 1990 mai multi membrii  ai Asociatiei “15 Noiembrie 1987” i-au solicitat Procurorul General al Romaniei – Gherghe Robu lista cu tortionarii din’87.

     5. Cu prilejul « Primei Intruniri a Rezistentei Romane » din sept. 1990 de la Brasov  a avut loc “împăcarea istorică” între reprezentanţii muncitorilor şi intelectualilor din România

     6. Pe data de 1 noiembrie 1990 a avut loc in fata Prefecturii Brasov – Primul protest din Romania impotriva «Pensiilor Nesimtite»

    7. In data de 8 noiembrie 1990 a avut loc la Sala Clubului de la  Roman S.A – Primul  Tribunalul Moral – Tovarasii, care in ’87 ne-au cerut condamnarea la moarte au refuzat sa participe la intalnirea cu “victimile!”.

Alte articole:   Codul Muncii, modificat în Parlament. Sunt vizate adeverințele de vechime

    8. In primavara anului 1991, 35 de membri ai Asociatiei „15 Noiembrie ’87”au protestat timp de 27 de zile si nopti in fata Senatului Romaniei pentru «Publicare listelor cu informatorii si colaboratorii securitatii», urmand exemplul Germaniei de Est, Poloniei, Ceho-Slovaciei etc.

    9. In 15 noiembrie 1990, cu prilejul aniversarii a 3 ani de la «Revolta muncitoreasca anticomunista din 1987», in Piata Sfatului din Brasov, in prezenta a peste 35.000 de manifestanti , a fost lansata «Proclamatia de la Brasov», prilej cu care  ziua de 15 Noiembrie a fost declarata: « Ziua Nationala de Lupta Impotriva Comunismului »

Punctul 10. Astazi 13 noiembrie 2013, cu prilejul aniversarii a 26 de ani de la  «Revolta brasovenilor impotriva comunismului din 15 noiembrie 1987», facem un apel catre senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei sa declarare ziua de 15 noiembrie  «Ziua Demnitatii Nationale» a romanilor.

Ii invitam pe  fostii detinuti politici, opozantii anticomunisti, dizidentii, minerii din ‘77, revolutionarii din Timisoara, Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj, Constanta, Iasi etc, organizatii ale societatii civile, oamenii de pe strada, sa participe la o dezbatere publica asupra acestui subiect. Nu cerem inca o zi libera, insa solicitam respectarea punctului 8 din “Proclamatia de la Brasov” 1990. “Publicarea tuturor proiectelor de lege şi supunerea lor discuţiei publice.”

Brasov 15 nov. 2013

Alte articole:   Peste 100 de sancțiuni, marți, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Grupul celor “61” – condamnatii si deportatii                                                      

Mircea Sevaciuc, Werner Sommeraurer, Aurica Geneti, Radu Duduc,Aurel Huian, Gheorghe Zaharia, Aurel Buceanu, Costica Bahnareanu,Ioan Bruma,Nicusor Cojocea, Ioan Gradinaru, Vasile Anghel, Daniel Anghel, Gavrila Filichi, Ilie Ionel, Gheorghe Haldan, Marian Ricu, Florin Tulai iosif Farkas,Eugen Tudose, Marius Petre Boieriu, Marius Neculaescu,Stefan Micu, Vasile Muresan, Nicuta Paraschiv, Gheorghe Banciu, Petru Procopie, Ciprian Pintea Dumitru Nastase, Puiu Apretoaie, Bencze Denes, Gherghely Andras, Cristian Zavela, Ciprian Pintea,Enea Puscasu, Dumitru Nastasa,Gherghely Andras, Mihai Macovei, Gyerko Gheorghe si de familiile celor care nu mai sunt printre noi. Apelul este sustinut si de catre Doamna Doina Cornea, Leontin Iuhas, Bia Catalin , Lucian Silaghi, Horia Serban, Torjo Mihai , Brancoveanu Marin si Lupou Marian 

Acest articol este proprietatea newsbv.ro şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei – „newsbv.ro“ cu link către articolul respectiv!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate