Făgăraș: DIICOT Brașov a trimis în judecată 21 de inculpați pentru trafic de persoane și de droguri

Făgăraș: DIICOT Brașov a trimis în judecată 21 de inculpați pentru trafic de persoane și de droguri
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a 21  de inculpaţi, din care 17 în stare de arest preventiv, urmare a anihilării unui grup infracţional, specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj, trafic de droguri, trafic de persoane şi trafic de minori.

         În fapt s-a reţinut că, în perioada  2010 – 2013, pe raza municipiului Făgăraş, a acţionat o grupare infracţională specializată pe trei paliere infracţionale, cu impact major în comunitatea locală, respectiv recrutarea persoanelor de sex feminin, prin violenţă, şantaj şi ameninţare în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, şantaj şi trafic internaţional de droguri.

          În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării s-au implicat în activităţi de recrutare a victimelor, de supraveghere a acestora, de atragere a clienţilor, de încasare a sumelor de bani de la aceştia şi nu în ultimul rând de aplicare a „corecţiilor”, atunci când victimele nu se conformau cererilor inculpaţilor. Au fost astfel identificate un număr de 11 victime minore şi majore.

         Totodată se reţine faptul că membrii grupării s-au implicat în activităţi de introducere pe teritoriul României a substanţelor stupefiante şi punerea lor în vânzare către persoane aflate în anturajul lor, obţinând în acest mod sume importante de bani.

Alte articole:   Poliția a deschis o anchetă după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea!

          De asemenea se reţine faptul că membrii grupării s-au implicat fără rezerve şi în acţiuni de ameninţare şi violenţă exercitate asupra a patru părţi vătămate cărora le-a fost percepută „taxă de protecţie” sau au fost obligate să ofere diferite servicii în mod gratuit.

         În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra patru imobile, şase autovehicule şi cu privire la sumele de 10.900 de lei, respectiv 600 de euro.

         Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii. Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.