blog-logo

Ce drumuri județene din Brașov se vor asfalta în perioada 2014 -2020

Ce drumuri județene din Brașov se vor asfalta în perioada 2014 -2020
CLICK pe poză pentru a se mări!

CLICK pe poză pentru a se mări!

Vicepreședintele Consilului Județean, Mihai Pascu, a anunțat astăzi care sunt drumurile județene din Brașov, discutate la Alba-Iulia cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Centru și cu ai celorlalte județe, a căror reparație și modernizare vor fi finanțate cu bani europeni.

„Ceea ce am reuşit să facem la nivelul Regiunii 7 Centru este o negociere cu celelalte cinci judeţe – Alba, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu – în aşa fel încât investiţiile noastre să fie coerente, să aibă o logică care să asigure accesibilitatea tuturor judeţelor. Pentru mare parte dintre drumuri avem deja documentații întocmite. Trebuie spus că pe viitorul exercițiu financiar cu fonduri europene nu mai poți solicita finanțări pentru orice drum, chiar dacă acesta este extrem de important pentru o localitate, prioriare vor fi cele care leagă direct sau indirect culoare europene (cele colorate cu galben pe harta – n.r.). în contextul în care, după cum știți, s-a decis și realizarea autostrăzii Brașov – Sibiu, deja harta drumurilor din Regiunea Centru capătă o nouă configurație, care pe noi ne avantajează foarte mult“, a precizat Mihai Pascu.

Alte articole:   Prefectul Brașovului, eliberat din funcție

Iată care sunt drumurile județene (cele colorate cu mov) care vor putea fi finanțate, conform discuțiilor purtate la Alba-Iulia:

  • DJ112F – Moieciu – Moroeni (județul Dâmbovița) – proiectul Transcarpatica
  • DJ104A – drumul pe sub munte, pe partea nordică a Masivului Făgăraș. Acesta leagă toate localitățile pornind de la Perșani până la Victoria, iar de aici se ramifică pe de o parte spre Ucea, iar cealaltă către județul Sibiu, unde intersectează Transfăgărășanul.
  • Drumul Rușinii – acum se lucrează la clasificarea lui ca drum național. Dar și în acest caz se pare că reparația lui se va face tot printr-un proiect finanțat cu fonduri europene
  • DJ104 b, DJ 104D – vor face legătura dintre Făgăraș și Sighișoara, ceea ce va pune în valoare zona turistică. Practic, această distanțăî se va putea parcurge în 35 de minute
  • DJ 131 – Măieruș –  Ormeniș – Apața – Augustin. Va face legătura către Baraolt și către Odorheiul Secuiesc.
  • alternativă la DN1 – Săcele – Brădet – Valea Doftanei – Câmpina
Alte articole:   Tudor Benga critică adoptarea bugetului pe anul 2021: „Parlamentul joacă an de an aceeaşi operetă"

Astăzi, vicepreședintele Mihai Pascu discută cu reprezentanții Consiliului Județean Covasna despre construirea unui drum expres care să lege municipiul Sfântu Gheorghe de centura ocolitoarea a Brașovului, iar de aici să se ajungă rapid pe autostradă. În prezent se discută despre două variante: una prin Bod, iar cealaltă prin Podu Olt (Hărman).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate