blog-logo

Cei aproape 1.000 de braşoveni beneficiari ai indemnizaţiei cu handicap îşi vor primi banii cu întârziere

Cei aproape 1.000 de braşoveni beneficiari ai indemnizaţiei cu handicap îşi vor primi banii cu întârziere

persoane cu handicapPlata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav din municipiul Braşov se va efectua  luna aceasta cu o întârziere de aproximativ zece zile.

Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale au precizat că întârzierea plăţilor se datorează faptului că, până în acest moment, nu au fost aprobate de la bugetul de stat sumele necesare efectuării acestor plăţi, care ar fi trebuit acordate prin rectificarea bugetului de stat.

„Vor fi afectate de această măsură 970 persoane cu handicap grav, aflate în evidenţa Direcţiei de Servicii Sociale. Valoarea indemnizaţiei lunare la care sunt îndreptăţite aceste persoane este de 610 lei. Menţionăm că deşi au fost întreprinse, începând cu luna august, demersuri pentru obţinerea sumelor necesare efectuării acestor plăţi, acestea nu s-au soluţionat favorabil”, a precizat Mariana Topoliceanu, şeful DSS Braşov.

Alte articole:   Primarul Coliban s-a răzgândit: nu i-a mai cerut, astăzi, demisia șefului Poliției Locale!

Edilii, au făcut numeroase demersuri şi cu privire la alocarea de către Guvern a banilor care sunt necesari pentru plata salariilor profesorilor pe ultimele două luni. Banii ar trebui să vină din cotele defalcate încasate din TVA prin rectificare bugetului de stat. Sumele prevăzute în proiectul de rectificare erau însă insuficiente, astfel că edilii au avut şi săptămâna trecută întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi ai Trezoreriei pentru a găsi o soluţie în vederea efectuării acestor plăţi.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.