blog-logo

Cum vrea Primăria să transforme zona de agrement de „La Iepure”

Cum vrea Primăria să transforme zona de agrement de „La Iepure”

Zona noua agrement Racadau 3Edilii braşoveni au conturat planurile pentru viitoarea zonă de petrecere a timpului liber pe care o vor amenaja pe terenul viran din faţa complexului rezidenţial Tâmpa Gardens şi zona de grătare „La Iepure”.

Primăria vrea să amenajeze zona de agrement, astfel încât să corespundă cerinţelor cerute pentru zonele de acest gen în Uniunea Europeană, respectiv să existe atât parcări corespunzătoare, cât şi locuri de joacă şi de sport.

Astfel, şi zona unde, în prezent există vetre de grătar şi mese va fi refăcută, urmând să fie amenajate alei, piste pentru biciclete, dar şi iluminat public.

Loc special de plimbare a câinilor

Porţiunea dintre garajul RAT şi barajul de „La Iepure”, care acum este teren viran, îşi va schimba radical aspectul urmând să fie construite terenuri de fotbal, de tenis, dar şi un loc de joacă pentru copii, precum şi o parcare cu 90 de locuri, în prezent, fiind o platformă neamenajată unde cei care vin la grătare îşi lasă maşinile. Edilii au în plan şi amenajarea unui parc special pentru plimbarea animalelor de companie, ţinând cont că oraşul duce lipsă de asemenea locuri. Nu în ultimul rând, în zonă de doreşte şi amenajarea unei platforme pe care să poată fi montată o scenă, astfel ca să se poată organiza şi diferite spectacole sau concerte. Zona noua agrement PUZ La Iepure

Alte articole:   Brașoveanul Dragoș Tohănean, vicepreședinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României

Până la finanţare mai e drum lung

Studiul de oportunitate aferent întocmirii Planului Urbanistic Zonal pentru această zonă aflată la capătul cartierului Răcădău a fost deja aprobat de Consiliul Local, în prezent reprezentanţii Primăriei Braşov pregătind documentaţia în vederea avizării acestui studiu de către Comisia de Urbanism. „În funcţie de avizul Comisiei de Urbanism vom înainta documentaţia spre avizare Consiliului Local, iar apoi şi Consiliul Judeţean trebuie să se pronunţe cu privire la proiect. După aceea, urmează aprobarea finală a proiectului şi a PUZ-ului de către consilierii locali”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.  În ceea ce privește finanțarea, edilii se gândesc la un parteneriat public-privat, dar nu exclud nici o finanțare integrală a lucrărilor de la bugetul local, mai ales că din astfel de activități, firmele private care dețin terenuri de sport acoperite câștigă destul de bine, fiind la mare căutare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.