blog-logo

Cât îi costă pe braşoveni curăţenia şi igienizarea pieţelor. Sunteţi mulţumiţi de serviciile prestate acum?

Cât îi costă pe braşoveni curăţenia şi igienizarea pieţelor. Sunteţi mulţumiţi de serviciile prestate acum?

piata brasovContractul încheiat în 2006 pentru salubrizarea şi igienizarea pieţelor agroalimentare şi a platformelor comerciale din Braşov va expira în perioada următoare, astfel că edilii caută o nouă firmă care să se ocupe de această treabă.

Delegarea gestiunii acestor servicii va fi făcută, acum, numai pe o perioadă de patru ani, iar reprezentanţii Serviciului Public de Administrate Pieţe au estimat că valoarea contractului va fi de 6.078.736 de lei, fără TVA. Aceştia aşteaptă ofertele de la firmele interesate până în data de 8 ianuarie 2014.

În Braşov sunt şase pieţe agroalimentare, Star, Dacia, care este şi cea mai mare ca suprafaţă având 5.250 de metri pătraţi, Astra, Tractorul, Bartolomeu şi Noua, care are doar 80 de mp, dar şi o platformă comercială, la Piaţa de Miercuri, precum şi Talciocul din parcarea de la Roman, care se întinde pe 2.000 de mp.

Alte articole:   Se închide agenția fiscală de pe strada Lungă

Cel puţin 43 de muncitori pentru a face pieţele „bec”

Viitoare firmă care se va ocupa de întreţinerea acestor platform comerciale va trebui să aibă un număr minim de personal, respectiv 43 de muncitori care vor executa lucrările de salubrizare şi igienizare, şefi de echipă pentru supravegherea acestora, şoferi pentru autovehiculele din dotare, dar şi un număr minim de autovehicule: autogunoieră, autospălătoare, europubele şi eurocontainere, autobasculantă cu greifer/încărcător frontal, autoutilitară pentru transport materiale, dar şi unelte, precum şi europubele şi eurocontainere. În cazul în care muncitorii nu vor executa lucrările prevăzute în contract timp de trei zile, acesta va fi anulat.

Alte articole:   Admitere liceu 2022. Completarea fișelor cu opțiuni începe astăzi   

Cu ce dotări trebuie să se prezinte noul operator

Fiindcă se apropie sezonul rece, viitorul operator va trebui să deţină cel puţin o autospecială dotată cu plug şi freze pentru zăpadă pentru a deszăpezi zona pieţelor, iar în zonele greu accesibile, această operaţiune să se execute manual, ca de altfel şi împrăştierea de material antiderapant. Totodată, firma care va întreţine pieţele va fi obligată să dezinfecteze platformele de gunoi şi containerele zilnic, respectiv pubelele să fie spălate cu detergent cu un utilaj specializat, astfel ca pe timp de vară să „nu ţi se mute nasul” când treci prin zonă, cum de altfel se întâmpla de multe ori până acum. Şi gunoiul se va colecta zilnic, iar aleile din pieţe vor fi măturate „în aşa fel încât să nu se ridice praf”, după cum este menţionat în caietul de sarcini. Viitorul operator se va ocupa şi de administrarea toaletelor din pieţe, unde va trebui să facă curăţenie „bec” în fiecare zi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.