Au început lucrările de modernizare a aducţiunii de apă din Făgăraş. În total, se investesc 12,5 milioane de lei

Au început lucrările de modernizare a aducţiunii de apă din Făgăraş. În total, se investesc 12,5 milioane de lei

Lucrari apa canalizare reteleDupă ce în vară a fost semnat contractul pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din Făgăraş, săptămâna aceasta, a fost semnat şi cel pentru reabilitarea captării şi a aducţiunilor spre oraş.

Trei firme s-au asociat pentru a duce la bun sfârşit această lucrare în valoare de 12,5 milioane de lei: Hidroconstrucţia, General Concrete Cernavodă şi Benni Prest. Banii au fost accesaţi de la Uniunea Europeană, ca de altfel şi pentru celelalte lucrări, prin POS Mediu.

Din momentul începerii acestor lucrări şi până la finalizarea lor nu va trebui să treacă mai mult de 18 luni, termen stipulat în contract. Contractul prevede reabilitarea a 30 de puţuri din Pojorta, Hurez şi Iaşi, construcţia a 4,5 km reţea de legătură între puţuri, reabilitarea a două rezervoare înmagazinare apă şi două staţii de pompare. De asemenea vor fi înlocuite conductele de aducţiune prin care apa este transportată la Făgăraş pe o lungime de peste 10 km.

Alte articole:   Accident rutier cu o victimă, pe DN13!

Peste un an şi jumătate, toate şantierele trebuie închise

În vederea modernizării şi extinderii reţelelor de apă şi canal din municipiu, lucrări care au început din vară, se vor investi 43,49 de milioane de lei, din bani europeni. În total, cu aceşti bani, vor fi reabilitaţi 28,4 km de conductă de alimentare cu apă şi se va realiza o extindere de 3,6 km a reţelei. În ceea ce priveşte canalizarea vor fi refăcuţi 25,5 de km de reţea şi se va realiza o extindere de 8,6 km. Lucrările durează 22 de luni, astfel, peste un an şi jumătate, făgărăşenii vor avea reţele de apă moderne.

Alte articole:   ADN, primul partid care a depus la Biroul Electoral liste complete pentru Consiliul Județean
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate