Vedeţi aici ce se mai întâmplă cu lucrările de amenajare a centrului de agrement din Poiană şi când va fi deschis FOTO

Vedeţi aici ce se mai întâmplă cu lucrările de amenajare a centrului de agrement din Poiană şi când va fi deschis FOTO

Stadiu lucrari complex agrement Poiana noiembrie 2013 (8)Cea mai grea partea a proiectului de amenajare a Centrului de Agrement din Poiana Braşov, respectiv subsolul şi întreaga structură de rezistenţă, a fost finalizată.

Ţinând cont că şi vremea a ţinut cu muncitorii, aceştia au reuşit să recupereze o mare parte din întârzierea înregistrată până în vară, din cauza condiţiilor meteo neprielnice.

Armătura a fost pregătită, iar zilele acestea se va turna şi placa de beton peste infrastructură, iar cât încă vremea va permite, se va trece la turnarea stâlpilor şi construcţia zidăriei pentru primul nivel. „Din fericire, vremea a ţinut cu noi, astfel că pot spune că am depăşit cea mai grea etapă, respectiv realizarea infrastructurii acestui obiectiv. Le-am cerut constructorilor să continue lucrările atâta timp cât vremea ne va permite, astfel încât să se realizeze turnarea stâlpilor şi închiderea primului nivel. Le-am atras atenţia  că termenul din contract trebuie respectat, astfel încât la începutul sezonului de iarnă 2014 – 2015 turiştii să aibă la dispoziţie noul centru de agrement”, a precizat primarul George Scripcaru.

Bowling, minifotbal şi săniuş

Centrul, care este construit pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi va avea opt piste profesioniste de bowling, trei mese biliard, două piste minibowling, jocuri pentru copii, jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochey, minifotbal şi minibaschet, dar şi o sală de căţărare cu suprafaţa de 250 mp, având pereţi de escaladă pentru trei tipuri de dificultate şi capacitatea de 10 persoane simultan şi o sală minigolf cu 9 module, având capacitatea de 50 de persoane. Totodată, în cadrul centrului va exista o sală multifuncţională cu capacitatea de 246 persoane, dar şi un spaţiu expoziţie de 345 mp.

Alte articole:   Cum se va desfășura școala din toamnă? Monica Anisie despre cum vor învăța elevii

Şi în aer liber vor fi oportunităţi de distracţie. Pe aproape 13.000 de metri pătraţi vor fi amenajat un teren de skateboard, piste de biciclete şi o pistă pentru săniuş şi bob.

Până acum, pe partea de instalaţii, canalizarea pentru apă menajeră a fost finalizată în proporţie de 25%, cea pentru apă pluvială, 15%, iar reţeaua electrică, în proporţie de 36%. În perioada următoare, se va lucra la hidroizolaţia infrastructurii şi la sistemul de drenaj din jurul complexului. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 27,7 milioane de lei, cu TVA, iar, până acum, consorţiului care execută lucrările i s-a decontat 19% din această valoare. Proiectului amenajării centrului de agrement este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar edilii plătesc o confinaţare de 50% din valoare.

Vedeţi aici care era stadiul lucrărilor în luna august a acestui an

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.