Veniturile Primăriei Brașov, mai mici decât au fost estimate

Veniturile Primăriei Brașov, mai mici decât au fost estimate

adrian atomeiVeniturile proprii încasate la bugetul local al municipiului Braşov la 31 octombrie sunt în valoare de 159,7 milioane de lei faţă de 179,1 milioane de lei cât s-a estimat la începutul anului, însemnând 89,2%, a declarat luni, într-o conferinţă de presă viceprimarul Braşovului, Adrian Atomei.
„Din nefericire, faţă de anul trecut, încasările sunt mai mici. Dar încă odată vă spun – noi am făcut o estimare pentru acest an şi sperăm ca până la sfârşitul anului să realizăm ce am estimat. Dacă mă întrebaţi, în momentul de faţă, eu nu cred că vom încasa aceşti bani şi vom avea faţă de anul trecut cu 2-3 procente mai puţin. Totuşi, faţă de încasările pe care le aveam anul trecut la această dată, adică 171,1 milioane de lei, acum avem cu 11,3 milioane de lei mai puţin încasat. Probleme sunt la impozitele pe clădiri la persoane juridice ceea ce arată că agenţii economici o duc foarte greu. Dacă în 2012 la 31 octombrie aveam încasări la acest capitol de 64,4 milioane de lei, acum încasările sunt de 59,2 milioane de lei“, a precizat viceprimarul.
Sursa citată a adăugat că unii agenţi economici s-au folosit de câteva artificii, în sensul că au trecut o serie de clădiri de la persoane juridice pe persoane fizice deoarece se observă, la această dată, o creşterea încasărilor la impozitului pe clădiri – persoane fizice, cu 633.000 de lei .
Deficit la încasări se observă şi la partea de vânzări de bunuri care se află în proprietatea municipalităţii – clădiri, terenuri de la 14,4 milioane de lei anul trecut, la 6,5 milioane la 31 octombrie anul curent. La veniturile fiscale unde intră tot ce înseamnă impozite, taxe şi unde s-a propus încasarea a 137,6 milioane de lei, la 31 octombrie s-au încasat doar 122 de milioane de lei. 
Şi la veniturile nefiscale, amenzi, penalităţi, confiscări, vânzări s-a estimat realizarea a 35,4 milioane de lei şi s-au realizat încasări de 30,2 milioane de lei. 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Percheziții la traficanți care vindeau droguri în cluburile din Brașov
Loading...
loading...
  1. Si se lauda cu asta? Pai din cate cunoastem viceprimarul Atomei se ocupa de taxe si impozite locale si coordoneaza activitatea Directiei Fiscale. Din cele relatate inteleg ca este o rwcunoaatere a propriei neputinte. suna a esec domnule vice

    Reply
  2. scumpirile ,,anumitor'' taxe cu 33% ar fi trebuit sa se revada si-n incasarile Primariei ,asa vedem ca de fapt nu a fost decit un artificiu financiar pentru a baga in buzunarul ,,privat'' (cu care onor Primaria este asociat niste bani…de starea juridica a anumitor imobile sunt organe abilitate fiind o frauda nu doar a bugetului local prin impozitare dar si a furnizorilor de utilitati care pentru personale juridice practica alte tarife…in rest ,estimari avem, buget ioc!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.