Adrian Atomei: „Vrem să implementăm un dispecerat integrat 112 la Brașov”

Adrian Atomei, PNL

Adrian Atomei – consilier local PNL

Viceprimarul Adrian Atomei a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că municipalitatea va implementa în perioada următoare un dispecerat integrat 112, unde toate instituțiile implicate să fie interconectate.

„Luna trecută am fost la Târgu-Mureș, împreună cu colegii de la Agenția Metropolitană Brașov, unde funcționează singurul dispecerat integrat de urgență 112 din România. Pentru că urmează o perioadă de implementare a proiectelor  pe fonduri europene 2014 – 202, unde vor avea prioritatea proiectele care au o adresabilitate cât mai mare (de care beneficiază cât mai mulți locuitori), deja facem demersuri la nivelul municipalității pentru a depune un astfel de proiect la finanțare, pentru care avem șanse foarte mari”, a declarat Atomei.

Alte articole:   Majorarea alocațiilor în etape, respinsă de Senat

Viceprimarul Brașovului a precizat că deja au fost trimise adrese către instituțiile care vor fi implicate în opererarea acestui dispecerat unic integrat de urgență – Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), ISU, Poliție, Ambulanță, Poliția Locală, Jandarmerie. Atomei spune că, la Târgu-Mureș, după implementarea noului sistem, s-a constatat o eficiență în folosirea resurselor și diminuarea timpului de intervenție, în contextul în care mașinile de intervenție sunt dotate cu GPS și se poate cunoaște în timp real unde se află echipajele și cât timp mai au până la destinație.

Valoarea estimată a proiectului de implementare este de un milion de euro, iar din momentul depunerii proiectului și aprobarea lui la finanțare, punerea lui în operaă durează trei ani. Primăria este dispusă fie să ofere un imobil, fie să se construiască un sediul nou, fiind identificat în acest sens un teren pe strada Cărămidăriei, în Bartolomeu.

Alte articole:   INSP a stabilit cine are prioritate la testare pentru COVID-19 și a actualizat definițiile de caz

Avantajul Brașovului este acela că, la această oră, există 32 de camere de supraveghere a domeniului public, racordate la dispeceratul Poliției Locale,  dar și programul privind implementarea iluminatului public inteligent, potriv căruia vor fi montate alte 42 de camere de supravecgere în cartiere și în parcurile public din municipiu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate