blog-logo

Sute de braşoveni sunt nevoiţi să returneze ajutoarele de încălzire, fiindcă au minţit în declaraţii

Sute de braşoveni sunt nevoiţi să returneze ajutoarele de încălzire, fiindcă au minţit în declaraţii

incalzireAnul trecut, în urma anchetelor sociale derulate de către autorităţi s-au semnalat câteva sute de cazuri de plăţi necuvenite a ajutoarelor pentru încălzire ca urmare a faptului că beneficiarii nu şi-au declarat corect veniturile. Acum, ei au fost puşi la plată.

„Aceste sume au fost reţinute şi sunt reţinute în prezent de primării şi recuperate. Este vorba despre câteva sute de mii de lei noi, deci o sumă importantă şi, de asemenea, de câteva sute de beneficiari care au fost identificaţi ca nefiind corecţi în declaraţiile pe propria răspundere”, a explicat Diana Borş, directorul Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială Braşov.

Citeşte aici ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a beneficia de ajutor pentru încălzire

Alte articole:   Ziua internațională a medicului de familie este marcată astăzi

Dosarul oricărui solicitant de ajutor social pentru încălzirea locuinţei în perioada iernii cuprinde obligatoriu şi o declaraţie pe proprie răspundere privind bunurile mobile şi imobile deţinute, ca şi a veniturilor realizate de membrii familiei în luna anterioară celei în care se face cererea. În cazul în care datele oferite nu corespund realităţii, cei care au semnat declaraţia riscă să fie sancţionaţi cu amenzi în cuantum de la 200 la 1.000 lei! Solicitanţii trebuie să ia în calcul posibilitatea de a fi oricând verificaţi în ceea ce priveşte veniturile şi bunurile prin bazele de date de la Casa Judeţeană de Pensii, APIA, Fisc şi AJOFM. În cazul în care se descoperă neconcordanţe între cele declarate şi bunurile deţinute sau veniturile realizate pe membru de familie, instituţia constatatoare este obligată să sesizeze organele de urmărire penală. Dacă se confirmă bănuielile privitoare la declaraţii false, sumele încasate cu titlu de ajutor pentru încălzirea locuinţei trebuie restituite, iar vinovatul va trebui să achite şi amenda stabilită de lege. Solicitanţii de ajutor pentru încălzirea locuinţelor trebuie să ia în calcul bunurile imobile şi mobile care le interzic să devină beneficiari înainte de a solicita ajutorul de la Guvern.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.