blog-logo

publicitate

Salvăm și Brașovul de „cianuri“, nu doar Roșia Montană?

Salvăm și Brașovul de „cianuri“, nu doar Roșia Montană?

protest rosia montana2De departe, protestul de la Brașov, de duminică,  împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană cu cianuri a fost cel mai consistent.

Justificat pentru cei care doresc să aibă parte de locuri curate, nu viciate de lacuri în care moartea își face casă.

Surpinzător este faptul că nu am avut parte de proteste și în cazul unor situații care pot fi calificate drept similare în cazul unor poluatori de marcă din județul Brașov.

Astfel, a fost liniște deplină când s-a anunțat că va mai fi construită o fabrică unde vor fi prelucrate minereuri radioactive de uraniu la Feldioara, lângă deja celebra Uzina „R“.

Alte articole:   Încep reînscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022 – 2023 

La fel, au fost ceva vâlvătăi când Kronospan a făcut fabrica din Stupini. Memoriile locuitorilor din acest cartier al Brașovului stau uitate pe la Primăria Brașov…

L0cuitorii din Victoria își duc disperarea mai departe în mirosul de „pește împuțit“, ca urmare a producției de la Purolite.

Evident, argumentele care vor fi aduse sunt locurile de muncă. La fel ca în cazul Roșia Montană. În acest context, o întrebare care se pune de bun simț: de nu este interesat nimeni de ce se întâmplă la Brașov? Mai ales că dorim să rămână un județ turistic???

Distribuie dacă îți place!
  1. Stimate domn! Cum sa existe probleme cu Kronospan, cata vreme directorul societatii ii tinea locul domnului Toarcea, Sorin Toarcea, la cursurile de la Universitatea Transilvania, doar pentru ca domnia sa nu avea doctoratul, iar doamna Oana Bodea il detinea?
    Cum sa nu fie compania Kronospan unul dintre sponsorii de baza ai Primariei Brasov la diverse evenimente, trecuta la loc de cinste pe flyere, si cum sa fie luate in calcul nemultumirile intemeiate ale brasovenilor?
    Ar fi chiar culmea!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.