Opt persoane şi două firme, cercetate într-un dosar de furt de material lemnos

Opt persoane şi două firme, cercetate într-un dosar de furt de material lemnos
foto: Arhivă

foto: Arhivă

Opt persoane fizice şi două societăţi comerciale, suspectate de sustrageri ilegale de masă lemnoasă, sunt implicate într-un dosar în care procurorii braşoveni, alături de poliţişti, jandarmi şi lucrători ai Regiei Locale a Pădurilor Săcele, au efectuat, marţi, 15 percheziţii.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Claudiu Sandu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că acţiunea a vizat destructurarea unui grup de persoane care sustrăgea masă lemnoasă de pe raza Ocolului Silvic Săcele după care, în colaborare cu alte persoane, o prelucra, apoi o transporta şi valorifica fără avize şi documente legale.
”În timpul acţiunii de control au fost efectuate 15 percheziţii, dintre care patru în judeţul Prahova, au fost confiscate opt gatere neautorizate, iar opt persoane fizice şi două juridice sunt audiate marţi de poliţişti. Gaterele au fost dezmembrate şi ridicate din locurile unde au fost găsite, alături de laptopuri, calculatoare, alte formulare speciale pentru vânzarea-cumpărarea lemnului precum şi masă lemnoasă(…). Gaterele erau dispuse în opt locuri diferite şi erau de diverse capacităţi. Prejudiciul nu este stabilit deocamdată. Conform unei adrese înaintate Poliţiei de către Regia Locală a Pădurilor Săcele, de la începutul acestui an, prejudiciul creat prin sustragerile de masă lemnoasă pe raza Ocolului Silvic Săcele este de 600.000 de lei, la care se adaugă prejudiciul creat ca urmare a evaziunii fiscale şi a spălării de bani”, a afirmat Claudiu Sandu.
După audierile de la poliţie, cele 10 persoane vor fi audiate şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Gruparea era monitorizată din luna iunie, a mai precizat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
Procurorii susţin că o parte din lemnul prelucrat la gaterele din Săcele ajungea în judeţul Prahova pentru a fi prelucrat şi apoi vândut.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Achiziție de excepție la CS Olimpic Cetate Râșnov. Fostul internațional Romeo Surdu a semnat cu echipa râșnoveană!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate