blog-logo

Consiliul Judeţean face un schimb de terenuri pentru a construi zona de cargo a aeroportului

Consiliul Judeţean face un schimb de terenuri pentru a construi zona de cargo a aeroportului
Foto: Bogdana Ioana Banu

Foto: Bogdana Ioana Banu

Consiliul Judeţean Brașov a încheiat în 2010 un contract de superficie pentru un teren de 151.500 de metri pătraţi, aparţinând IAR Ghimbav. Conform precizărilor vicepreşedintelui CJ, Mihai Pascu, acest teren este securizat şi rezervat pentru construirea facilităţilor necesare activităţii de tip cargo.

Ţinând cont că, deocamdată, nu s-a ajuns la această parte din proiect, Consiliul Judeţean a solicitat IAR Ghimbav, în vara acestui an, diminuarea redevenţei pentru acest teren, care împovăra destul de mult bugetul judeţului. Astfel, pentru perioada 2014 -2015, sumele cuvinte IAR Ghimbav au fost  diminuate de la 100.000 de euro, cât fusese prevăzut pe an, la 40.000 de euro pe an. În perioada 2016 – 2020, Consiliul Județean ar fi urmat să achite societăţii şi mai mulţi bani, respectiv 130.000 de euro pe an, faţă de 100.000 de euro, cât fusese prevăzut în 2010, iar din 2021 până în 2030, redevenţa urma să revină la cuantumul de 100.000 de euro pe an.

Alte articole:   VIDEO Țeapă marca Carrefour. Ce a pățit un brașovean care a cumpărat un produs

Astăzi, autorităţile judeţene au decis să facă un schimb de terenuri cu societatea, astfel ca să nu se mai facă aceste cheltuieli, iar terenul să fie la dispoziţia autorităţii. Terenul pe care urmează să îl dea Consiliul Județean Braşov la schimb trebuie să aibă aceeaşi suprafaţă şi să fie evaluat la aceeaşi valoare. Parcela de teren pe care o va primi societatea a fost deja identificată şi urmează să se facă evaluările pentru ambele parcele, astfel ca schimbul imobiliar să fie realizat.

Distribuie dacă îți place!
  1. Sa inteleg ca au de gand sa faca si terminal cargo?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate