blog-logo

Lucrările la teatru au avansat în ritm de melc, astfel că Festivalul de Dramaturgie nu se va mai ţine anul acesta

Lucrările la teatru au avansat în ritm de melc, astfel că Festivalul de Dramaturgie nu se va mai ţine anul acesta

Lucrari Teatru Dramatic Foto NIKON (2)Lucrările de reabilitare a teatrului dramatic nu se vor finaliza până luna viitoare, astfel că, de comun acord, edilii, constructorul şi reprezentanţii Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu” au luat decizia să anuleze ediţia din acest an a Festivalului de Dramaturgie Contemporană.

Deocamdată, muncitorii mai au de efectuat câteva lucrări majore, cum ar fi montarea plăcilor pentru acustică, care au fost comandate deja, dar şi montarea noilor  scaune şi a mochetei, pentru care urmează să fie lansată licitaţia de achiziţie.

„Reprezentanţii municipalităţii, ai teatrului şi ai constructorului au luat decizia să păstreze calitatea lucrărilor la aceleaşi standarde şi să nu fie efectuate în grabă, chiar dacă suntem nevoiţi să nu organizăm festivalul de dramaturgie contemporană anul acesta. Ceea ce este de menţionat, este că Braşovul, comparativ cu alte oraşe, nu a suspendat activitatea teatrului cât s-au desfăşurat aceste lucrări. De exemplu, la Iaşi, teatrul a fost închis timp de mai mulţi ani. În acest moment, la teatru, se ţin reprezentaţii în Sala Studio şi, începând de anul viitor, Braşovul va avea de locul pe care îl merită pe harta culturală a României şi, de ce nu, a Europei, inclusiv din punct de vedere al infrastructurii culturale”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Alte articole:   Tudor Benga critică adoptarea bugetului pe anul 2021: „Parlamentul joacă an de an aceeaşi operetă"

Festival unic în România, iniţiat în 1978

Festivalul este unul de tradiţie, singurul din România dedicat exclusiv dramaturgiei comtemporane şi ajunsese la ediţia cu numărul XXIV, anul trecut. Festivalul a fost iniţiat în 1978 de Teatrul „Sică Alexandrescu” şi a căpătat notorietate pe parcursul timpului, deşi o perioadă a fost întrerupt.

Renovarea teatrului a început acum cinci ani, cu partea de instalaţii, iar acum sunt în plină desfăşurare lucrările de reamenajare a Sălii Mari, care va avea, la final, o acustică mult mai bună, dar şi scaune mult mai confortabile. Vechile panouri au fost date jos, iar pe anumite porţiuni se va mai pune încă un strat de vată minerală, la recomandarea specialistului care s-a ocupat şi de acustica noului sediu al Filarmonicii de la Patria.
Înlocuirea scaunelor şi reamplasarea se va face pentru a asigura o vizibilitate optimă, numărul de locuri fiind diminuat de la 800, la 650, fiindcă primul rând va dispărea.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] ce harnicii noștri edili din Brașov au decis că n-are rost să mai pierdem timpul cu Festivalul de Dramaturgie, eveniment de marcă pentru cultura brașoveană, pe motiv că lucrările sunt în mare […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate