Primăria vrea să scumpească din nou tarifele la transportul pe cablu în Poiană

Primăria vrea să scumpească din nou tarifele la transportul pe cablu în Poiană

telegondola poiana brasovTarifele la transportul pe cablu vor majorate cu maximum 2 – 3% pentru sezonul rece care urmează, în stabilirea noilor tarife luându-se în calcul creşterea preţului la energie electrică, dar şi evoluţia preţului apei, încât să poată fi acoperite costurile de exploatare.

Primarul George Scripcaru a precizat că noile tarife vor fi supuse aprobării Consiliului Local în şedinţa care va avea loc la finele acestei luni. „Trebuie să luăm în calcul creşterea preţurilor la energie sau la apă, dar şi rata inflaţiei, fiindcă nu putem subvenţiona de la bugetul local şi aceste servicii. Creşterea nu va fi foarte mare, ci de maximum 2 – 3%”, a explicat edilul.

Anul trecut, înainte de deschiderea sezonului de schi preţurile la transportul pe cablu au crescut cu 8%, tot din cauza inflaţiei şi a creşterii preţurilor la energie. În prezent, pentru o urcare simplă cu telecabina biletul tip cartelă costă 20 de lei pentru adulţi, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, preţul a rămas tot cel valabil până în 2012, respectiv de 10 lei. O urcare şi o coborâre cu telecabina costă tot 30 de lei pentru adulţi şi 15 pentru copii, iar o coborâre, 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Pentru telecabine, telescaune, telegondole şi teleschiuri, preţul cartelelor este în funcţie de numărul de puncte, iar tarifele s-au majorat anul trecut în medie cu 5 lei. Astfel, o cartelă cu şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi, 15 lei pentru copii, cu 10 puncte, 40 de lei pentru adulţi şi 25 pentru copii, cu 20 de puncte, 65 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii, cu 30 de puncte 95 de lei pentru adulţi şi 50 de lei pentru copii. O cartelă cu 60 de puncte are preţul de 170 de lei pentru adulţi şi 95 de lei pentru copii, de 80 de puncte 200 de lei pentru adulţi şi 120 de lei pentru copii, de 120 de puncte, preţul cartelei este de 300 de lei pentru adulţi şi 160 de lei pentru copii, de 180 de puncte 400 de lei pentru adulţi şi 215 lei pentru copii, iar de 240 de puncte preţul este de 510 lei pentru adulţi şi 280 de lei pentru copii.

Alte articole:   De săptămâna viitoare primariile vor putea cere bani de la stat pentru a trece la iluminarea stradală cu becuri LED

Totodată, anul trecut, edilii au decis ca micuţii să aibă mai multe facilităţi, astfel că prichindeii care au până în şase ani nu au plătit iarna trecută nici un leu pentru folosirea instalaţiilor de transport pe cablu, iar cei cu vârsta de până la 14 ani au achitat doar jumătate din costul cartelei. Totodată, copiii care veneau în grupuri organizate de cel puţin zece au primit o reducere de 50% din reducerea aplicată anterior, astfel că au plătit doar 25% din costul cartelelor.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. in fiecare an se scumpeste? cred ca se vrea ca in 2 3 ani sa mearga doar primarii si edilii in poiana pentru ca numai ei o sa.si permita!
  apa n.au nevoie pentru ca au facut un bazin de acumulare deci prostii!

  Reply
 2. 33,33% a fost scumpirea sezonul trecut trecut (2013-2014) deoarece doar asa stia Leonte sa faca calculul ca si presedinte de comisie 🙁 …oricum banul intra in buzunarul lui Copos & Co si nu in cel al Municipalitati unde procentul este foarte mic 🙁

  Reply
 3. Tarifele in Poiana Brasov nu au crescut cu mai mult de 2%. Anul trecut a fost o aliniere a preturilor ca urmare a finalizarii investitiei in partii, ramanand mai mici comparativ cu Predeal sau Sinaia.Oricum investitia de 260 milioane de lei noi cat este valoare de inventar nu se va acoperi niciodata din transportul pe cablu. Cat despre banii in buzunarul lui Copos sunteti prost informat. El plateste taxe catre Primarie, 27.5% din ce incaseaza , nu primeste. In rest asa cum ne-a obisnuit dl.Fagarasanu are pareri despre ce nu cunoaste. La multi ani!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.