blog-logo

FOTO/VIDEO Proteste Roșia Montană, duminica a opta – Ponta, cel mai hulit politician

FOTO/VIDEO Proteste Roșia Montană, duminica a opta – Ponta, cel mai hulit politician

protest rosia montanaDacă este duminică, sunt proteste la Prefectură împotriva exploatării de la Roșia Montană. Autoritățile au pregătit un țarc la Prefectura Brașov, unde au acționat în jur de 100 de jandarmi.

La început, s-au adunat aproximativ 30-50 de protestatari. Numai că, la un moment dat, jandarmii au avut parte de emoții, după ce un grup de vreo 50 de persoane au venit de pe strada Politehnicii , catre Prefectura, scandand. Pentru câteva momente, circulația a fost blocată în zonă, dar cele două grupuri s-au unit, iar carosabilul a fost degajat.

Momente de tensiune au existat și cand s-a pus coloana in miscare, dar rațiunea și-a spus cuvântul de ambele părți, iar jandarmii si protestatarii au evitat violentele pe care nu si le dorea nimeni. Jandarmii au incadrat coloana, care a mers in Piata Sfatului, de la Modarom, pe Republicii. Protestatarii nu au fost lasati sub nicio forma să meargă pe arterele de circulație rutieră, pentru a nu perturba traficul.

Alte articole:   Angajatorii care acordă 200 de lei în plus angajaților cu salarii minime sunt scutiți de la plata impozitului și a taxelor

Majoritatea mesajelor scandate l-au vizat pe primul ministru Victor Ponta, dar și pe președintele Traian Băsescu și șeful Senatului, Crin Antonescu, pe motiv că „toate partidele – aceeași mizerie“.

Ar mai trebui remarcat faptul că la portavoce au vorbit tot mai mulți reprezentanți ai protestatarilor, și nu doar câțiva, printre care unii se erijau în lideri de opinie.

Foto/video: Alexandru Petrescu, Răvan Boacă
Distribuie dacă îți place!
 1. chiar ca emotii. a fost ceva la care nu se asteptau

  Reply
 2. Nu se erijeaza nimeni in lider, suntem toti la fel, egali in drepturi. deciziile se iau democratic, niciodata altfel. Se voteaza, se intreaba. Exista unele persoane care si-au asumat mai multe responsabilitati, cum e si firesc, la fel de firesc ca si existenta celor care sunt mai activi ca altii. Este structura obisnuita a unei societati functionale.

  Reply
 3. Cat despre treaba cu portavocea, de fiecare data s-a facut apel la cat mai multi oameni sa ia cuvantul; pana acum poate ca nu s-au simtit suficient de motivati, poate ca au fost timorati, rusinati sau coplesiti de ideea de a se exprima in public. Oamenii prind curaj, se simt din ce in ce mai stapani pe ei insisi. Nu putem acuza pe cineva care vorbeste la portavoce ca s-ar erija in lider, daca nu exista si altii care vor sa vobreasca. A se remarca faptul ca nu a fost nimeni oprit in acest demers.

  Reply
 4. in timp ce citeam articolul, imi ziceam "fain si obiectiv" scris , pana ai ajuns la final "unii se erijau lideri de opinie". pai opinia mea dar si cu cine am vorbit in general, si vorbesc cu multi din grup, coincide cu spunea erwin, mihaela, alex, etc. in grup discutiile sunt de genu: "vai ce frumos a vorbit…"se aplauda, felicita. trebuie sa intelegeti ca oamenii ce vin de regula la prostesle din brasov, in opinia mea, judecand dupa felul omenilor de a fi, energia lor libera, sunt oameni ce nu vor face ceva daca nu rezoneaza cu fiinta lor, nu pot fi cumparati, si nici manipulati. de aceea sunt acolo…ca au spus nu controlului si da libertatii. in grupul nostru unii vorbesc mai mult, unii sunt mai in fata, unii deseneaza, unii mai mult organizeaza, unii primesc amenzi, unii vorbesc la portavoce, unii fotografiaza, altii filmeaza, unii se implica mai mult, altii mai putin, unii pun mai mult suflet, unii mai mult se cearta, unii isi asuma mai multe roluri, cateodata rolurile se scimba, dar ce rezulta din save rosia montana brasov este: SINERGIE. toti suntem egali in importanta si avem un scop comun. un organism bine inchegat nascut din pasiuni diferite: pentru romania, pentru rosia montana, pentru libertate, pentru apa curata, pentru legi mai faine, etc. Dar daca vom reusi ne vom satisface nevoile si dorintele, ca de aceea suntem aici. cui nu i convine ce se intampla poate sa propuna / dezbata etc. este liber s-o faca. e un grup marisor si complex, si intotdeausna s-au depus eforturi mari sa multumim pe oricine, cat s-a putut.

  Reply
 5. "In 19 octombrie am fost la Rosia Montana si la Marea Adunare de la Campeni , duminica 27 octombrie o parte semnificativa din Rosia Montana vine la Brasov, Eugen David este invitatul nostru pentru a demonstra ca “LIBER” este mai presus de “LIDER”.

  Va fi a noua duminica de proteste pasnice in Brasov,in al cinsprezecelea an de lupta continua in Apuseni. Demnitate, verticalitate, hotarare, fermitate, curaj si rezistenta sunt doar unele dintre calitatile care ne sunt demonstrate de Alburnus Maior in tot acest timp.

  Minciuna, dispret, indiferenta si aroganta sunt unele dintre lucrurile care ne sunt demonstrate de clasa politica viciata si din pacate aflata inca la carma tarii. Pentru ca abuzurile clasei politice sunt la ordinea zilei in jurul nostru, strigatul strazii este cel care ne-a ramas cand tara este in pericol de a ne fi furata!

  Vom fi din nou in strada, duminica 27 octombrie incepand cu ora 16, alaturi de cat mai multi brasoveni, insa si alaturi de toti cei care vor vor veni din alte orase.

  Protestele trebuie sa fie pasnice, insa ferme, acest lucru inseamna insa prezenta masiva pentru a cinsti asemenea oaspeti si pentru a arata ca doar UNITI SALVAM ROSIA MONTANA!" . Aceasta este descrierea evenimentului de saptamana viitoare, a se citi cu MAXIMA atentie primul paragraf, multumim!

  Reply
 6. Buna ultima fraza.O sa urmaresc cu interes unde vor fi peste cateva luni sau cativa ani acesti LIBERI, daca demersul lor le va reusi. Pot pune pariu ca ei vor fi cei huliti de o alta multime adunata in strada.De 24 de ani nu am avut decat o majoritate covarsitoare de lichele in Parlament, Aceste lichele, evident fara bun simt si cu un spirit de hotie greu de depasit au mai reusit ceva: sa astupe gura adevaratilor si putinilor politicieni. Unii au tacut, altii s-au retras si multi au murit. Dar, dupa cate observ se pregateste din zi in zi o alta „elita”. Asa ca, imi sustin parerea si pariul in privinta acestor LIBERI!

  Reply
 7. Apropo de toti sunt la fel mi-am adus aminte de vorbele lui Constantin Tănase care sunt mai actuale ca niciodata:
  „Pleac-ai noştrii, vin ai noştrii, noi rămânem tot ca proştii” Ne-am trezit din hibernare Şi-am strigat cât am putut: Sus Cutare ! Jos Cutare ! Şi cu asta ce-am făcut ? Am dorit, cu mic, cu mare, Şi-am luptat, cum am ştiut, S-avem nouă guvernare, Şi cu asta ce-am făcut ? Ca mai bine să ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în săracie, Şi cu asta ce-am făcut ? Ia corupţia amploare, Cum nicicând nu s-a văzut, Scoatem totul la vânzare, Si cu asta ce-am făcut? Pentru-a câstiga o pâine, Multi o iau de la-nceput, Rătăcesc prin tări străine, Si cu asta ce-am făcut? Traversăm ani grei cu crize, Leul iar a decăzut, Cresc întruna taxe-accize, Si cu asta ce-am făcut ? Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte, Şi cu asta ce-am făcut ? Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicând nu s-a văzut, łara-i plină de vedete, Şi cu asta ce-am făcut ? Pleacă-ai nostrii, vin ai nostri i! E sloganul cunoscut; Iarăşi am votat ca proştii, Şi cu asta ce-am făcut ?”

  Reply
 8. Apropo de toti sunt la fel mi-am adus aminte de vorbele lui Constantin Tănase care sunt mai actuale ca niciodata:
  “Pleac-ai noştrii, vin ai noştrii, noi rămânem tot ca proştii” Ne-am trezit din hibernare Şi-am strigat cât am putut: Sus Cutare ! Jos Cutare ! Şi cu asta ce-am făcut ? Am dorit, cu mic, cu mare, Şi-am luptat, cum am ştiut, S-avem nouă guvernare, Şi cu asta ce-am făcut ? Ca mai bine să ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în săracie, Şi cu asta ce-am făcut ? Ia corupţia amploare, Cum nicicând nu s-a văzut, Scoatem totul la vânzare, Si cu asta ce-am făcut? Pentru-a câstiga o pâine, Multi o iau de la-nceput, Rătăcesc prin tări străine, Si cu asta ce-am făcut? Traversăm ani grei cu crize, Leul iar a decăzut, Cresc întruna taxe-accize, Si cu asta ce-am făcut ? Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte, Şi cu asta ce-am făcut ? Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicând nu s-a văzut, łara-i plină de vedete, Şi cu asta ce-am făcut ? Pleacă-ai nostrii, vin ai nostri i! E sloganul cunoscut; Iarăşi am votat ca proştii, Şi cu asta ce-am făcut ?”

  Reply
 9. Hotia si incompetenta sunt greu de invins, cand merg mana in mana.

  Reply
 10. Cine au fost cei 50, care s-au alaturat ulterior manifestantilor, din ce grupare fac parte?

  Reply
 11. OK până la ultima frază, aceea a fost din răutate…eu știu de pe facebook poziția lui Sebastian Dan față de Erwin, par probleme personale ce nu își au locul în public. Acest protest e viu, fiecare e liber să ajute/participe cum poate și să își exprime părerea. Nu e cazul aici dar părerea mea personală e că ar fi bine ca cei ce nu își pot depăși propriul ego și nu fac altceva decât să pună bețe în roate sau să critice să își găsească alte ocupații.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.