blog-logo

SRI la gripa aviară a confundat curcanii cu găinile. Jandarmii nu fac diferența dintre băieți și fete

SRI la gripa aviară a confundat curcanii cu găinile. Jandarmii nu fac diferența dintre băieți și fete

busculada protestatari jandarmiProtestele împotriva exploatării de la Roșia Montană scot la iveală faptul cât de puțin sunt pregătiți oamenii legii în materie de a reacționa civilizat într-un context dat.

Să admitem că jandarmii deja își cunosc mușterii de la aceste proteste. Dar când șase persoane se întâlnesc la colțul Prefecturii, fără placarde, fara bannere etc., la vedere, legitimarea lor pe motiv că sunt grup este mai mult decât forțată. Să ne spună clar șeful Jandarmeriei: este interzisă staționarea în zona Prefecturii, cum era pe vremea PCR? De la ce număr de persoane în sus nu avem voie să umblăm pe stradă, ca să nu fie nevoie să ne legitimeze cineva? Oricum, fioarese cele trei fete, mă mir că nu stăteau cu degetul pe trăgaci jandarmii, ca nu cumva să-i atace și să îi muște de jugulară… Că or fi ceva ninja și ele.

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Apoi, după cum scriam în titlu, cei de la SRI s-au făcut de toată pomina când a izbucnit scandalul cu gripa aviară și când au confundat curcanii cu găinile (Atunci s-a lăsat cu schimbarea șefului SRI Brașov). Se pare că astfel de probleme au și cei de la Jandarmerie. „Tu ce ești, băiat sau fată? (…) Nu vezi cum arată? Uită-te la el, zici că e fată“.

No, și acum să vedem ce dorea jandarmul să facă:

 • varianta A: dacă era fată o invita la o prăjitură, la cofetărie sau la vreun club, să-i arate ce pulan are în dotare.
 • varianta B: dacă era băiat, îi spunea că mai bine lasă gargara și tâmpenia cu Roșia Montană și să meargă la o bere?
Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Bun, în cele din urmă, jindarul cică vroia să afle „ce au de gând“ și dă un ultimatum de 2 minute. Apare al treilea organ în cadru, care nu suportă decibelii, dar care are pretenții de persoana a treia. Eu unul l-aș fi întrebat respectuos, așa cum vorbea bunicul, la țara: „Dar matale ce ești: băiat sau fată?, că arăți ca o fată“.

După care apar îmbrâncelile, cu un drăgălaș îndemn jandarmeresc: „Du-te dreacu de-aici!“.

De punctat câteva lucruri: când un reprezentant al statului îți cere să te legitimezi, o faci, nu ține scuza că nu ai la tine buletinul, că nu ești cu mașina (ce s-ar fi întâmplat în statele civilizate în acest caz?), Erwin Albu a avut o atitudine provocatoare: luați-le amprentele, puneți-le cătușele, până unde mergeți bă cu abuzurile etc., iar jandarmii nu prea aveau de ce să-i  ia la întrebări până când „grupul“ de protestatari nu făcea vreun gest care să contravină legii.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Pentru conformitate, aveți video:

Distribuie dacă îți place!
 1. asa a aparut homosexualitatea, din confuzie ? Sau din dorinta de a folosi pulanul pe curul oricui?

  Reply
 2. Nu imi vine sa cred ca dupa fazele astea sunteti tot o mana de oameni in strada. Ma asteptam la mai mult de la brasoveni

  Reply
 3. Ce sa se intample in Brasov? de cand am venit nu am vazut decat "fetite" si "baietasi" cu bani de la mama si tata, ce sa caute ei in strada?
  Duminica o sa fiu la protest dar din cauza ultimilor intamplari nici nu stiu ce sa mai scandez.

  Reply
 4. Analfabetii de jandarmi ajung sa „aplice” legea de care oricum nu au habar (Sau oare nu vor sa aiba habar?).
  Am mai facut reclamatii pentru abuz facut de jandarmi asupra brasovenilor. Astept raspunsul lor.

  Reply
 5. Pentru cei care nu stiu cum ii cheama pe „pulani” cel care parea ca este baut este mister STRAVA iar celalalt suptpulan imi scapa numele dar tot atata intelejenta are

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.