blog-logo

Scrisoarea cititorului: Mai există fair play în sport? Sau doar interese!?

Scrisoarea cititorului: Mai există fair play în sport? Sau doar interese!?
volei feteVa rugam sa publicati sesizarea noastra, Miclaus Georgeta si Miclaus Sorin Adrian, in calitate de parinti ai minorei Miclaus Sorina, legitimata la clubul sportiv Bravol Brasov, domiciliati in Brasov, strada Decebal nr. 55, privind evenimentele grave petrecute in data de 13.10.2013 inaintea inceperii meciului din DN de cadete dintre Reale Brasov si Constructorul Familia Bucuresti.
 Astfel, un grup de 7 fete legitimate la Bravol Brasov (printre care si fata noastra), impreuna cu alte 2 fete legitimate la Juvenil Brasov, 2 arbitri si mama uneia dintre sportive au intrat in data de 13.10.2013 in sala de sport a liceului Andrei Murseanu din Brasov, unde se disputa ultimul set din partida Juvenil Brasov-LPS Pitesti din cadrul CN cadete, care era programat inaintea meciului dintre Reale Brasov si Constructorul Familia Bucuresti (in aceeasi sala).
 La intrarea in sala s-au intalnit cu d-na Petrascu Monica, antrenoare Reale Brasov, pe care au salutat-o – in schimb aceasta le-a raspuns ca nu le va lasa sa urmareasca meciul echipei sale.
Dupa terminarea meciului dintre Juvenil si LPS Pitesti, in timpul incalzirii echipelor Reale si Constructurul Familia, d-na Petrascu l-a chemat pe unul dinte cei doi arbitri care insoteau fetele (Zsoldos Arpad) spunandu-i ca daca nu parasesc sala va chema politia – acesta a refuzat motivand ca este un joc public si ei nu deranjeaza cu nimic, deci nu are nici un motiv sa le solicite plecarea.
Dupa ceva timp l-a chemat din nou si i-a spus ca va chema politia pe motiv ca tot grupul a injurat-o si i-au facut semne obscene, lucru total neadevarat – pe care pot confirma si cei doi arbitri (Zsoldos Arpad si Zsoldos Andrei), jucatoarele de la Juvenil (care erau in acelasi grup) si domnul arbitru Marcu Dan care era si el spectator la aceste meciuri.
La venirea politiei d-na Petrascu Monica le-a indicat, din acel grup, doar pe sportivele de la Bravol (lucru care arata in mod clar motivul), care au fost scoase abuziv din sala de politie (impreuna cu mama care le insotea) – minorele fiind puternic marcate la vederea pistolului si a catuselor purtate de politisti.
Mentionam ca fata noastra, impreuna cu alte doua sunt de 3 ani la clubul Bravol, celelalte 4 fiind transferate in aceasta toamna de la clubul Reale.
Consideram ca aceste fapte reprezinta un abuz grav, care nu poate fi tolerat si care a adus un prejudiciu important fiicei noaste, noua, sportivelor, clubului Bravol si nu in ultimul rand acestui sport – implicit FR de volei.
Am facut sesizare la politie si vom trimite acest memoriu si la Ministerul sportului si organele de sport judetene.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident cu 3 victime, în Brașov
 1. Miclaus Georgeta si Miclaus Sorin Adrian mama acelei eleve nici nu se aflau in aceea sala si sa fim seriosi fete de 17 ani speriate de pistol de parca politistul le-a pus catusele la maini si le-a amenintat cu pistolul , in primul rand ele cand au intrat in sala nici buna ziua nu au zis , si au inceput sa rada de echipa si sa se uite urat si sa injure , au venit la acel meci pentru mistoo , si nici nu aveau ce cauta in aceea sala la incalzirea de la REALE Brasov , au venit la sf meciului de la Juvenil si au venit pt a rade , sala aceea este inchiriata de profesoara , si nu au ce cautaa la un meci pt a rade , ca de asta au venitt

  Reply
 2. Este o aberatie totala cand spuneti ca fetele au inceput sa rada de echipa si mai ales sa injure, lucru care NU s-a intamplat. Terminati cu astfel de minciuni fictive, ca NU au venit la meci pentru misto, ci sa vada un meci de volei. Nu au putut sa vina mai repede pentru ca au avut si ele meci de la ora 11:30. Stiti la fel de bine ca si noi care este motivul pentru care nu i-ati lasat in sala.
  Pentru informarea dumneavoastra, oricine avea dreptul sa intre si sa vizioneze meciul, mai ales ca nu s-a petrecut nici un fel de incident in sala de nici un spectator, lucru pe care si arbitrul principal l-a confirmat, insa dorinta de razbunare din partea doamnei antrenoare de la echipa Reale a transformat atmosfera placuta de dinaintea meciului intr-una execrabila pentru voleiul brasovean.
  Ca fapt divers, NU conteaza cine inchiriaza sala, pentru ca este obligatia echipei gazda sa asigure locul de desfasurare al tuturor meciurilor, si fiindca a fost un joc public, organizat de catre Federatia Romana de Volei, avea dreptul sa intre in sala oricine dorea, atat timp cat pe buna dreptate (nu minciunile aduse de doamna profesoara) spectatorii nu cauzau nici un fel de incident care sa impiedice buna desfasurare a jocului.
  Prin aceasta razbunare a dansei, a nerespectat prevederile din Anexa R.O.A.V. cap. VIII, art. 33, lit. a.

  Reply
 3. Ar mai trebui adaugat ca cei din conducerea clubului Reale Brasov nu sunt la primul abuz. Ei inceraca sa uzeze abuziv de o prevedere neclara a regulamentului federeatie de volei care permite cluburilor sa aplice amenzi sportivilor chiar daca acsesti sportivi nu au primit niciodata bani de la club, sub forma de indemnizatii sau salariu, si chiar daca sportivii nu au surse de venit. In plus parintii sportivelor pe care clubul incearca sa le amendeze au contribuit lunar cu cotizatii la acest club neprimind nici o chitanta, iar din aceste cotizatii conducerea clubului a acoperit majoritatea cheltuielilor clubului. In cazul unor sportive conducerea clubului a cerut parintilor sa dea acordul pe mai mult decat 2 ani (minimul prevazut de regulament) cu promisiunea ca daca doresc sa se mute la alt club le vor da dezlegarea fara a cere nimic in schimb. Cand acei parinti au cerut dezlegarea inainte de terminarea acordului conducerea clubului nu a mai dat curs promisiunii. Mai mult o parte din sportive au fost legitimate cu acorduri nesemnate de parinti, regulamentul prevazand ca pana la 18 ani acordul dintre sportiv si club trebuie semnat si de unul din parinti (un alt abuz). Conducerea clubului nu a informat parintii despre prevederile regulamentului in cazul transferurilor in special a celor in timpul perioadei de acord iar parintii si-au dat acordul avand deplina incredere, incredere ce le-a fost total inselata.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate