blog-logo

Maratonul de poezie la feminin va reuni peste 30 de autoare din zece ţări

Maratonul de poezie la feminin va reuni peste 30 de autoare din zece ţări

poezie 2

Peste 30 de autoare de poezie din România şi din nouă ţări europene participă la prima ediţie a Bienalei Europene de Poezie – Maratonul european de poezie la feminin, parte a proiectului Excelenţă Culturală Academică Braşoveană ediţia a III-a, care va începe în 11 octombrie la Braşov.

La eveniment sunt invitate autoare din Olanda, Polonia, Republica Moldova, Slovenia, Spania, Anglia, Ungaria, Turcia, Serbia, cele mai tinere participante având puţin peste 20 de ani.

‘Ne bazăm pe calitatea acestei întâlniri, pe calitatea poeziei pe care noi deja am citit-o şi pe care o vom cuprinde într-un CD şi care va fi proiectată pentru public. Miza acestui eveniment este de a aduce poezie de ce mai înaltă calitate la Braşov şi de a transforma Braşovul în capitala europeană a poeziei pentru o zi, lucru pe care cred că oraşul

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Comisia Europeană prezintă o nouă strategie de combatere a traficului de persoane

nostru îl merită’, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof.dr. Andrei Bodiu de la Facultatea de Litere a Universităţii ‘Transilvania’.

Potrivit acestuia, este un eveniment care reuneşte autoare de vârste diferite, unul în care ‘poezia este foarte diferită’.

„Avem de pildă o poezie intelectualizată, conceptualizată care merge către – să spunem – fundamentele existenţei umane. Avem apoi poezie erotică, dar nu de un erotism interogativ, nu unul care, ştiu eu, să se exhibe, ci unul care este predispus la interogaţie, avem poezie ludică şi cine va avea răbdare să stea foarte mult va vedea că este extrem de multă diversitate, atât în poezia românească, de unde am chemat autoare din toate generaţiile, cât şi în poezia europeană“, în parteneriat cu Primăria Braşov care a finanţat desfăşurarea acestuia.

Alte articole:   Incidența infectării cu coronavirus: 3,52 la mie în județ, 4,38 în Brașov. Comăna - 12,06

Poeziile vor fi citite în limba ţării din care provine autoarea şi în acelaşi timp va rula pe un ecran traducerea acestora, a mai spus prof. dr. Andrei Bodiu.

Cele mai tinere participante sunt Sabina Comşa şi Iolanda Malamen, care au puţin peste 20 de ani, iar cea mai în vârstă este poeta olandeză Eva Gerlach. Din păcate la Bienala Europeană de Poezie nu vor putea ajunge poete din România care fac parte din generaţia vârstnică pentru că fie sunt plecate la alte evenimente, fie sănătatea nu le permite, au precizat organizatorii.

Bienala Europeană de Poezie începe vineri la ora 13.45 şi se încheie sâmbătă la ora 1.00, desfăşurându-se în Aula ‘Sergiu Chiriacescu’ a Universităţii Transilvania.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate