blog-logo

Ministerul Mediului mai are de dat 9 milioane de lei pentru zoo. Vezi aici care este stadiul lucrărilor FOTO

Ministerul Mediului mai are de dat 9 milioane de lei pentru zoo. Vezi aici care este stadiul lucrărilor FOTO

Lucrari zoo octombrie 9 (9)Lucrările de modernizare a Grădinii Zoologice sunt în întârziere cu aproape cinci luni şi în cel mai optimist caz îşi va deschide porţile la finele lui noiembrie, după cum a precizat viceprimarul Adrian Atomei. Valoarea lucrărilor este de 32.037.618,82 lei cu TVA, iar, din aceşti bani, 9,8 milioane de lei au fost daţi de la bugetul local al Braşovului. Ministerul Mediului, care a suportat 75% din investiţie mai are însă de plată, aproximativ 9 milioane de lei. „Ministerul Mediului ar fi trebuit să achite întreaga sumă în trimestrul I al acestui an, însă, în momentul de faţă mai este o restanţă de aproape 9 milioane de lei. Din cauza întârzierii plăţilor către constructor, termenul de finalizare s-a tot decalat şi s-au mai adăugat şi problemele create de vremea neprielnică”, a explicat viceprimarul.

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă, despre sechelele post-COVID: Disfuncţii respiratorii, cardio-vasculare, neurologice,oboseală sau dureri de cap

Se apelează şi la „cârpeli”

Lucrările sunt definitivate la această oră numai în proporţie de aproape 80%. În prezent, muncitorii lucrează în forţă, însă mai este destul de mult de lucru la exterior, iar dacă vremea se va răci din nou, constructorul va fi nevoit să ia o nouă pauză. „La toate adăposturile mai este de lucru, fie doar în ceea ce priveşte finisajele, fie lucrări mai ample. De exemplu, la adăpostul maimuţelor nu s-a intervenit deloc, fiindcă practic nu se va mai construi unul nou, ci se va moderniza cel existent. Sperăm să facem o deschidere parţială a obiectivului la finele lunii viitoare”, a spus Atomei.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, în perioada 5-7 martie, 515 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 222.100 de lei

Închisă de mai bine de un an

Grădina este închisă de mai bine de un an publicului, iar proiectul de modernizare a demarat în 2010. Printre alte construcţiile şi facilităţile ce vor împânzi aleile grădinii, se numără şi un planetariu, care este ridicat „la roşu”, dar şi un spital veterinar, unde lucrările sunt aproape definitivate. Nu în ultimul rând, edilii au renunţat la unele amenajări cuprinse în proiect, cum ar fi partea de agrement, care includea amenajarea unei cofetării şi a unui loc de joacă, fiindcă, de la începerea proiectului şi până în prezent leul s-a depreciat în raport cu euro, iar costurile de execuţie au crescut. Aceste lucrări vor fi cuprinse într-o a doua etapă de extindere a grădinii, pentru care municipalitatea vrea să prevadă fonduri în bugetul pe anul viitor. Tot pentru anul viitor, este prevăzută şi realizarea unei parcări în apropiere de zoo.

Alte articole:   Taximetriștii se plâng că sunt scoși de pe piață de transportul alternativ
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate