Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, între 31 octombrie şi 3 noiembrie, la Braşov şi Bran

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, între 31 octombrie şi 3 noiembrie, la Braşov şi Bran

castelul bran noapteaPrima ediţie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc la Braşov şi Bran, va prezenta, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, peste 40 de proiecţii cu Dracula, zombi şi monştrii intergalactici, informează un comunicat de presă remis newsbv.ro.

Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de film, mai mici sau mai mari, care se vor distra într-o oază a născocirilor şi a imaginaţiei, fără graniţe. În cele patru zile, oferta de filme clasice, legende ale genului şi filme noi va fi foarte variată, potrivit comunicatului.

Astfel, vor fi prezentate publicului peste 40 de proiecţii incluzând filme cu Dracula, zombi şi monştrii intergalactici, premierele din 2013, filme S.F. pentru copii şi surprize din cinematografia românească.

Alte articole:   Viceprimarul Costel Mihai cere autorităților să verifice staţia de asfalt are funcționează fără aviz

Proiecţiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria şi Castelul Bran. Programul de filme este completat de întâlniri cu invitaţi speciali, lansări de carte, premiere şi petreceri tematice.

„Suntem siguri că va fi un festival ca niciunul în România, pentru că va îmbina plăcerea masochistă a groazei, cu anticipaţia şi cu fantezia nelimitată; va fi un spaţiu, atât al peliculelor horror, cât şi al celor fantasy sau S.F.”, a declarat Anca Grădinariu, directorul artistic al festivalului.

„Festivalul doreşte să aducă o infuzie de sânge proaspăt, autentic, într-o zonă în care Dracula, acest personaj iconic, a fost folosit doar ca pretext pentru capcane kitsch turistice”, a adăugat Anca Grădinariu.

Alte articole:   ADN, primul partid care a depus la Biroul Electoral liste complete pentru Consiliul Județean

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management şi Castelul Bran.

„Festivalul este o provocare, atât pentru organizatori, cât şi pentru public, pentru că dorim să-l transformăm împreună într-un eveniment-brand al Braşovului. Pentru asta, Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are nevoie de prezenţa şi susţinerea publicului braşovean şi a iubitorilor genurilor cinematografice găzduite de festival”, a declarat Marian Gîlea, directorul festivalului.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate