Grădina zoologică rămâne cu lacătul pe poartă până la finele lui noiembrie

Grădina zoologică rămâne cu lacătul pe poartă până la finele lui noiembrie
Foto: Nikon

Foto: Nikon

Planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice au fost date peste cap, în primul rând din cauza întârzierii fondurilor care trebuiau alocate de Ministerul Mediului, care finanţează 70% din proiect, dar şi din cauza vremii.

Dacă în conformitate cu contractul lucrările trebuiau finalizate la jumătatea lui august, din cauza întârzierii finanţării, termenul a fost decalat, iar edilii sperau să redeschidă grădina, cel puţin parţial, la jumătatea acestei luni. Vremea rea însă, a creat de această dată probleme, astfel că Zoo Braşov rămâne în continuare închisă publicului. „Cum era de lucru mai mult la exterior, vremea neprielnică a întârziat lucrările. Sperăm ca la finele lunii noiembrie să reuşim să deschidem parţial o parte din grădina zoologică, unde lucrările sunt definitivate”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Atomei.

Alte articole:   Se oprește curentul electric în Cristian și Săcele

Grădina este închisă de mai bine de un an publicului, iar proiectul de modernizare a demarat în 2010. Nici banii de la Ministerul Mediului, care suportă 75% din investiţie, nu au venit la timp. Conform precizărilor edililor, ministerul mai are de plată acum pentru proiect aproximativ 885.000 de lei. Valoarea totală a lucrărilor este de 32.037.618,82 lei cu TVA, iar, din aceşti bani, 9,8 milioane de lei au fost viraţi de la bugetul local al Braşovului.

Până acum, s-a realizat bucătăria furajeră, unde va fi preparată hrana pentru animale, şi „Casa cu Ocol”. Aceasta va fi una din marile atracţii ale grădinii, fiind construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr – Bran, asemănătoare cu o gospodărie ţărănească. Acolo vor fi adăpostite animale şi păsări domestice. Acest punct de atracţie al Grădinii Zoologice va avea o suprafaţă construită de 187 de metri pătraţi şi ţarcuri pe 1.226 metri pătraţi. Printre alte construcţii şi facilităţi ce vor împânzi aleile grădinii, se numără şi un planetariu, un spital veterinar, unde lucrările sunt aproape de finalizare, dar şi un nou corp destinat reptilelor şi păsărilor exotice. Mai este de lucru însă, şi la tunelul care va trece prin faţa cuştilor tigrilor şi leilor, la adăposturile pentru păsări exotice, râşi şi jaguari, dar şi la montarea volierelor (cuşti de mari dimensiuni confecţionate din plasă de sârmă) unde vor sta păsările.

Alte articole:   Accident rutier cu o victimă, pe DN13!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate