blog-logo

Continental a inaugurat fabrica de la Ghimbav

Continental a inaugurat fabrica de la Ghimbav

continentalConcernul german Continental a inaugurat, marţi, în Parcul Industrial Ghimbav-Braşov, o fabrică de pompe de alimentare cu combustibil pentru autoturisme, după o investiţie de 40 milioane de euro, unitatea urmând să aibă, la sfârşitul anului, circa 500 de angajaţi.

Unitatea comercială Fuel Supply, componentă a diviziei Continetal Powertrain, îşi va concentra producţia de mare volum a pompelor de alimentare cu combustibil în Europa, motiv pentru care a fost deschisă fabrica de la Ghimbav. Produsele respective vor ajunge la fabrici de automobile din Europa.

„Din moment ce Braşov este principala noastră unitate de producţie din Europa, se va lucra îndeaproape cu Dortmund şi Bebra. Dortmund este centrul nostru de competenţă la nivel mondial pentru dezvoltarea de noi tehnologii şi procese de producţie de unităţi de alimentare cu combustibil, în timp ce Bebra este centrul nostru de competenţă pentru pompe de combustibil. Noua fabrică va fi prima unitate integrată a unităţii Fuel Supply în Europa”, a declarat Markus Distelhoff, directorul unităţii comerciale Fuel Supply.

Alte articole:   Rapsodie albastră - expoziţia artistei Claudia Laura Zigman la BoltArt!

Continental a investit în România, până la sfârşitul anului trecut, peste 700 de milioane de euro, având în prezent circa 12.000 de angajaţi pe plan local.

Potrivit MEdiafax, Grupul deţine în România şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare, la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

 

Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro anul trecut, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Grupul are circa 170.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Alte articole:   Apele din Berivoi și Breaza, repopulate cu 20.000 de puieți de păstrăv

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.