Proiecte pentru două parcări futuriste la Braşov

Proiecte pentru două parcări futuriste la Braşov
Foto: Nikon

Foto: Nikon

Edilii au aprobat un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru staţiunea Poiana Braşov, în vederea dublării capacităţii parcării mari din staţiune. Astfel, conform proiectului, peste actuala parcare de pe strada Poiana Soarelui va mai fi construit un nivel. O astfel de „supraetajare” este deja amenajată în Braşov, însă pe un domeniu privat, în zona Centrului Civic, la Raiffeisen Bank. Astfel, în central staţiunii vor fi 700 de locuri de parcare. Edilii spun că astfel va fi rezolvată, în mare măsură, problema deficitului de locuri de parcare din staţiune, mai ales că în perioada următoare vor începe lucrările şi la parcarea din Poiana Mică, care va fi amplasată în zona Cabanei Junilor. Aceasta va avea patru niveluri şi o capacitate de 434 de locuri pentru autoturisme, şapte pentru microbuze, două pentru autobuze şi şase pentru autobuze.

Totodată, în ultima şedinţă de Consiliu Local a fost aprobat şi Planul Urbanistic de Detaliu pentru parcarea subterană de pe Dealul Warthe, din spatele Bibliotecii Judeţene. Conform documentaţiei, aceasta va avea 348 de locuri de parcare, pe patru niveluri. Acoperişul parcării va fi înierbat, astfel că zona va arăta în continuare ca un deal, dar în interiorul său vor fi amenajate cele patru niveluri, fiecare dintre acestea urmând să aibă o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi. Suprafaţa construită desfăşurată a înregii parcări va fi de 11.772, 72 mp, iar cele mai multe locuri de parcare, respectiv câte 96, vor fi fi la nivelele II şi III. La primul nivel vor fi amenajate şi opt locuri speciale destinate persoanelor cu handicap.

Alte articole:   Copiii care se legitimează la un club sportiv pentru practicarea sportului de performanță ar putea primi vouchere în valoare 300 de lei
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Acel proiect odios de la Biblioteca Judeţeană trebuie oprit cu orice preţ. Opriţi distrugerea spaţiului verde! Nu parcaţi în pădure!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.