După ce trec ploile, autorităţile se apucă de verificări în zonele cu risc de inundaţii

După ce trec ploile, autorităţile se apucă de verificări în zonele cu risc de inundaţii

inundatii zarnestiColegiul Prefectural  a aprobat în şedinţa de astăzi Planul judeţean de acţiuni pentru verificarea stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile din judeţul Braşov. Astfel, la finele lunii octombrie, vor demara o serie de controale pentru identificarea zonelor critice care pun în pericol  locuinţele sau stabilitatea digurilor, cursurile de apă colmatate sau construcţiilor hidrotehnice afectate de viituri şi mai ales dacă măsurile impuse anterior au fost realizate, iar situaţia din documente corespunde şi cu realitatea.

Astfel, în 22 octombrie, se va face un control la acumularea Ruia, dar şi pe Râul Olt în zonele Podu Olt şi Ormeniş, unde au mai existat probleme, atunci când debitul de apă a fost foarte mare, dar şi pe Ghimbăşel, în cartierul Stupini, unde, de asemenea, după precipitaţii abundente apa a ajuns în gospodăriile oamenilor. În aceste zone s-au făcut unele lucrări hidrotehnice, iar starea lor va fi acum verificată de o comisie mixtă din care va face parte şi un reprezentant al Ministerului Mediului. Pe 23 octombrie vor fi verificate acumulările de la Viştea, Nitroporos, dar şi cea de la Viştea-Ucea.

Totodată, reprezentanţii Prefecturii împreună cu cei ai Ministerului Mediului vor verifica şi lucrările de regularizare şi îndiguire efectuate pe pârâurile Homorodu Mare şi Homorodu Mic, dar şi cele realizate în zona oraşului Rupea pe pârâul Cozd, precum şi acumularea de la Fişer. Nu în ultimul rând, comisia de control va verifica şi modul în care au fost reactualizate planurile locale de apărare, precum şi stadiul elaborării noilor planuri de sistem hidrotehnic, judeţene şi bazinale, în vederea aprobării lor pentru perioada 2014-2017. Reprezentanţii Ministerului Mediului au precizat că administraţiile publice locale braşovene au avut termen până pe data de 30 septembrie 2013 pentru a-şi reactualiza aceste planuri.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități

După ce se va face un bilanţ al acestor controale, vor fi evidenţiate şi punctele critice de pe cursurile de apă din judeţ.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.