blog-logo

Astăzi se reia procesul în care este cercetat fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar

Astăzi se reia procesul în care este cercetat fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar

sorin blejnar Procesul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat, reîncepe luni la Tribunalul Braşov.

Blejnar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, iar procesul a început în toamna anului trecut şi, după trei termene la Tribunalul Braşov, el a cerut reîntoarcerea dosarului la DIICOT, precizând că nu sunt documente relevante în dosarul de urmărire penală, în care să fie descrise faptele de care este acuzat. O instanţă a Tribunalului Braşov a fost de acord şi, la sfârşitul anului trecut, a trimis dosarul la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale pe motiv că faptele de care este încriminat Sorin Blejnar nu au fost prezentate explicit. Procurorii DIICOT au declarat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel, iar anchetatorii au avut câştig de cauză. Dosarul a fost trimis instanţei de fond pentru continuarea procesului.

Alte articole:   Testare rapidă și recuperare medicală postCovid-19, la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov

În acest dosar mai sunt urmăriţi fostul consilier al lui Blejnar, Codruţ Marta, doi şefi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, alături de alte 17 persoane fizice şi juridice implicate în comerţul cu produse petroliere care s-au sustras de la plata accizelor.Dosarul acestui caz conţine 66 de volume a câte 200-250 de pagini fiecare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate