Consiliul Local Brașov – ședință (extra)ordinară ilegală!?

Consiliul Local Brașov – ședință (extra)ordinară ilegală!?

macedonschiȘedința extraordinară de sâmbătă dimineață a statuat un singur lucru: PSD vrea să fie vioara întâi în Consiliul Local. Iar mușchii PSD încep să se vadă: au pus stăpânire pe termoficare, pe RAT, pe clubul sportiv Corona…

Totul a început cu președintele de ședință, consilierul local PSD Liviu Lupu (acuzat de ANI că și-a votat afaceri de 3 milioane de lei pentru afacerile proprii), care a solicitat amânarea discuţiei privind înfiinţarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, anulate de instanţă, chestiune votată de toţi aleşii, cu excepţia celor de la FDGR, motivația fiind aceea că nu a venit motivarea sentinței de desființare a comisiilor Consiliului Local.

În schimb, Lupu a propus să fie discutate punctele de pe ordinea de zi de la şedinţa ordinară de luni, în regim de şedinţă extraordinară, pe motiv că ar fi urgente.

Solicitat de newsbv.ro să se pronunţe asupra legalităţii acestui demers, secretarul municipiului, Nicolae Paraschiv, a evitat să se pronunţe tranşant, deşi el dă viza de legalitate: ″Nu avem ce discuta din punct de vedere al Executivului. Consiliul Local a stabilit că toate punctele sunt urgente″

ART. 39 din Legea administrației publice locale:

 • (1) Consiliul local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului.
 • (2) Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului 
 • (3) Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înainte şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu notificarea convocării, sunt puse la dispoziţie consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi.
 • (4) În caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, oraşului sau municipiului sau în alte situaţii stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local, convocarea consiliului local se poate face de îndată.
Alte articole:   Femeie din Ticuș, atacată cu drujba de un vecin

Având în vedere că cele mai multe proiecte de hotărâre de consiliul local aprobate nu sunt nici forță majoră și nici nu vizează vreo maximă urgență, deja devine evidentă forţarea legii de către consilieri. 

Din acest motiv, Christian Macedonschi a anunţat că se abţine la vot, alături de colegul lui de partid, Werner Braun. Chiar a întrebat retoric ″Când s-au ţinut şedinţele de comisie, pe ascuns? Când aţi studiat materialele?″, la care a fost contrat de Lucian Ionescu (PDL): ″Noi studiem și individual…″.

La finalul şedinţei, primarul George Scripcaru a precizată că: „Deocamdată, nu am primit motivarea instanţei, iar consilierii locali au decis să analizeze chestiunea comisiilor după recurs. Astfel, s-a decis discutarea problemelor urgente care erau pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de luni. Ţinând cont că aceste comisii de specialitate nu se mai pot întruni, fiindcă au fost anulate de instanţă, nu mai putem ţine şedinţe extraordinare. Aveam însă, de adoptat câteva decizii urgente, cum ar fi criteriile de repartizare a locuinţelor sociale, planurile de ocupare a funcţiilor publice din mai multe instituţii subordonate Consiliului Local, dar şi câteva proiecte de  urbanism sau aprobarea preţuluiu la gigacalorie”, a precizat primarul George Scripcaru.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Doar o scurta precizare…cei doi au votat „pentru” la trei puncte de pe ordinea de zi. A fost sau nu legala sedinta, din punctul lor de vedere?

  Reply
 2. A argumentat votarea celor 4 puncte ca fiind importante. Am inteles din aceasta ca celelalte puncte care tin de zona sociala, siguranta publica sau educatie nu sunt importante. Cum nu au fost important pentru domnii de la FDGR nici sa participe la sedinta AGA de la Tektron.

  Reply
 3. Interesanta exprimarea Dlui Lupu in alocuțiunea către Christian Macedonschi : vă atrag atentia să nu mai postati pe retele de socializare, să nu mai declarati prin croazierele pe care le faceti ca dizolvati consiliul local…a lipsit continuarea care facea ca aceasta exprimare sa se transforme din amenintare voalata in amenintare fatisa : altfel…..

  Reply
 4. Razvan Popa, a fost o capcană frumoasă, în care cei doi Consilieri FDGR au căzut ca musca…
  Dacă prindeau schema, părăseau ședinta dupa prima frază a Consilierului Lupu.
  Ințeleg pozitia PSD prin prisma orgoliilor, dar pozitia de sclavi si de lingatori de conduri a celor de la PNL nu o inteleg. Marionete!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.