blog-logo

Sărbătoare: Zilele Maghiare din judeţul Braşov

Sărbătoare: Zilele Maghiare din judeţul Braşov
Kovacs Attila (UDMR), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov

Kovacs Attila (UDMR), preşedintele UDMR Braşov

Zilele Maghiare din judeţul Braşov, ediţia de toamnă se vor desfăşura în perioada 25 septembrie – 6 octombrie, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR Braşov, Attila Kovacs.

„Zilele Maghiare din judeţul Braşov sunt un eveniment cultural de maximă importanţă, prin care dorim să promovăm cultura maghiară, tradiţiile. În spiritul intercultural, la eveniment nu sunt invitaţi numai cetăţenii maghiari din judeţul Braşov, ci dorim ca toţi braşovenii să participe la acţiunile noastre“, a spus Attila Kovacs.

Vor fi organizate concerte de jazz, concerte pentru copii, spectacole de dansuri populare, expoziţii, activităţi sportive, întâlniri cu pensionari.

Sâmbătă, 5 octombrie, în curtea Colegiului Naţional „Aprily Lajos“ din Braşov, se va organiza un festival de dansuri populare din Ţara Bârsei, un concurs de gătit gulaş la ceaun şi un târg de produse tradiţionale maghiare.

Alte articole:   Family Start: Guvernul anunță credite garantate de stat pentru organizarea de nunți, botezuri sau cumpărarea unei mașini

Zilele Maghiare din judeţul Braşov se vor încheia duminică, 6 octombrie, cu o slujbă ecumenică cu ocazia comemorării celor 13 martiri de la Arad, care va avea loc la Biserica Evanghelică Luterană din Braşov, iar de la ora 19.00 un concert la Filarmonică, susţinut de Brody Janos.

  • 25 septembrie, miercuri:

– 19:00 Concert jazz St.George Quintet – Restaurantul Festival 39

  • 27 septembrie vineri:

– 17:00 ‘Începuturile industriei textile din Ţara Bârsei’ – prezentat de Krajnik Nagy Károly în cadrul Clubul Pensionarilor – Casa Speranţei (Moldovei nr.2.)

– 20:00 Concert Bojtorján – Centrul Cultural Reduta

  • 30 septembrie, luni:

– 11:00 Concert pentru copii Csepregi Éva – Centrul Cultural Reduta

Alte articole:   Cum să obții viză pentru SUA. MAE a publicat ghidul "Smart Flyer", pentru românii care vor să călătorească în scop turistic sau de afaceri   

– 19:00 Spectacol formaţie dansuri populare ‘Háromszék Táncegyüttes’ de la Sf.Gheorghe – Centrul Cultural Reduta

  • 1 octombrie, marţi:

– campionat de fotbal

– 17:00 Expoziţie biblică Cartea Eclesiastul – Casa Speranţei (Moldovei nr.2.)

– 18:00 Monodramă pe baza biografiei Corrie ten Boom, susţinută de actriţa Éli Nóra din Ungaria – Casa Speranţei (Moldovei nr.2.)

  • 02 octombrie, miercuri:

– campionat de fotbal

– 18:00 Concert BPA Worship Team – Casa Speranţei (Moldovei nr.2.)

  • 03 octombrie, miercuri:

– 18:00 ‘La un ceai’ cu Organizaţia Judeţeană a Femeilor din cadrul UDMR Braşov – Casa Speranţei (Moldovei nr.2.)

  • 4 octombrie, vineri:

– 18:00 Expoziție memorială a sculptorului Timar Margit și concertul familiei Cristian – Casa Speranţei (Moldovei nr.2.)

  • 5 octombrie, sâmbătă:
Alte articole:   Brașoveanul Dragoș Tohănean, vicepreședinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României

– Festivalul de dansuri populare din Ţara Bârsei, concurs de gătit gulyás la ceaun, târg de produse tradiționale maghiare – program pe întreaga zi în curtea Colegiului Naţional Áprily Lajos

  • 6 octombrie, duminică:

– 10:00  Slujbă ecumenică cu ocazia comemorării celor treisprezece martiri de la Arad – Biserica Evanghelică-Lutherană Braşov

– 19:00 Concert Bródy János – Sala Patria Braşov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.