blog-logo

Vin bani pentru drumurile județene!

Vin bani pentru drumurile județene!

mihai popaVeste bună pentru administrația județeană. Oficiali ai Guvernului au anunțat că la rectificarea din octombrie vor aloca pentru județul Brașov 16 milioane de lei.
Bineînțeles, unul dintre drumurile proritare rămâne vestitul „Drum al rușinii“ – Șercaia – Hoghiz, unde Consiliul Județean Brașov a alocat deja 6,42 milioane de lei, dintr-un credit contractat de către administrația județeană pentru reparațiile de drumuri. Practic, cu acești bani se va repara drumul intravilan pe raza comunelor Hoghiz, Comăna și Părău, unde se vor face reparații capitale, pornind de la terasament și până la covorul asfaltic. Licitația a fost deja anunțată prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
„Avem în vedere drumurile care au nevoie urgentă de intervenție. DJ 112C, Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni. Este vorba despre modernizare, având o porțiune de aproximativ 5 kilometri care nu este asfaltată, costurile fiind estimate la 4,81 milioane de lei. De asemenea, DJ 730, Șirnea – limita de județ cu Argeșul, la DN 73. Vecinii din Argeș au modernizat partea lor, vom face reparațiile și se va turna covor asflatic nou. Pentru lucrările la DJ 104C, Consiliul Județean s-a asociat cu municipiul Făgăraș. Edilii făgărășeni s-au angajat că vor plăti ei partea de proiectare, iar administrația județeană va acoperi necesarul pentru executarea lucrărilor, care vor costa 1,757 milioane de lei, licitarea acestora fiind scoasă pe SEAP. La fel , pe DJ 103G, Brașov – Sânpetru – Bod, se va face reabilitarea drumului și repararea podului – 1,3 milioane de lei. Mai avem în vedere Apața – Augustin. Există discuții pentru o porțiune de 20-25 de kilometri, care dacă va fi reabilitată va scurta distanța către Brașov pentru locuitorii din Racoș, care nu vor mai fi nevoiți să ajungă la DN13 și să străbată Valea Bogății pentru a ajunge către Brașov. Un alt sector important atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru dezvoltarea turismului este DC 81, Victoria – Viștișoara – Complexul Sâmbăta, care la această oră este pietruit și vrem să-l asfaltăm“, a precizat, pentru Ziarul Astra, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Popa.
La această oră specialiștii lucrează la întocmirea documentațiilor pentru scoaterea la licitație a execuției lucrărilor.
Un alt obiectiv important este drumul rapid dintre Brașov și Sibiu. „Împreună cu domnul președinte Aristotel Căncescu și domnul ministru Constantin Niță am făcut lobby-ul necesar pentru realziarea acestui obiectiv. Pentru Făgăraș este foarte improtnat, mai ales că va fi la mijlocul drumului între două capiutale de regiune, după cum se prefigurează la această oră. Avem promisiune de la Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, că de anul viitor se vor face procedurile pentru această investiție“, susține Mihai Popa

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Un bărbat a ajuns în arest după ce a furat dintr-o locuință
  1. […] Se mai are în vedere şi drumul dintre Apaţa şi Augustin. Există şi discuţii pentru o porţiune de 20-25 de kilometri, care dacă va fi reabilitată va scurta distanţa către Braşov pentru locuitorii din Racoş, care nu vor mai fi nevoiţi să ajungă la DN13 şi să străbată Valea Bogăţii pentru a ajunge către Braşov. Un drum de importanţă turistică şi care va beneficia şi el de repraţii este DC 81, Victoria – Viştişoara – Complexul Sâmbăta. Acesta este acum pietruit şi urmează să se toarne asfalt, scrie newsbv.ro. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.