blog-logo

Şapte oferte pentru reparaţiile la „drumul ruşinii”

Şapte oferte pentru reparaţiile la „drumul ruşinii”

Drumul rusinii sssLa finele săptămânii trecute, a avut loc licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Braşov pentru repararea DJ 104 Şercaia – Hoghiz. În prezent, reprezentanţii autorităţii judeţene analizează cele şapte oferte depuse de constructori pentru repararea tronsoanelor de drum care traversează localităţile Şercaia, Parău şi Comăna. Costurile sunt estimate la suma de 9,6 milioane de lei, bani fiind atât de la bugetul judeţului, cât şi alocaţi de Ministerul Dezvoltării prin Programul naţional de dezvoltare locală, Subprogramul „Modernizarea satului românesc”. „Sperăm că nu vor fi contestaţii şi dacă vremea ne va permite, până la finele anului să avem un drum pe care să se circule în bune condiţii”, a precizat Viorel Grusea, primarul din Comăna.

Alte articole:   Cod galben de ceață în mai multe localități din județul Brașov

Tot drumul are 24 de kilometri, dar din lipsă de bani vor fi asfaltatele doar tronsoanele care trec prin localităţi. Pentru restul drumului, autorităţile judeţene au început o nouă serie de „negocieri” cu Guvernul, pentru ca şoseaua să fie clasată în drum naţional şi să fie reparată din bugetul statului. Şi între satele şi comunele de pe traseul DJ 104 sunt însă, bucăţi întregi unde nu mai există asfalt, s-au format şanţuri şi practic nu mai există variantă de ocolire a acestor gropi, ţinând cont că de câţiva ani nu s-a mai pus nici măcar o „plombă”, autorităţile judeţene sperând în sprijinul Guvernului pentru această investiţie de zeci de milioane de euro, dar în zadar.

Alte articole:   Iohannis: În noaptea de Înviere nu vor trebui declaraţii pe proprie răspundere. Vor fi mai puține restricții

Sprijin pentru dezvoltarea turismului

Primarul din Comăna susţine că repararea drumului ar avea un rol esenţial în dezvoltarea tursimului din zonă. Un centru local de informare turistică a fost deja construit în Comăna de Jos, iar edilii au făcut recepţia lucrărilor în prezenţa executantului şi reprezentantului Inspectoratului de stat în Construcţii. „Până acum, pot spune că am fost păgubiţi şi de acest drum, fiindcă avem în localitate câteva situri şi monumente naturale, dar şi trei biserici declarate monument istoric, deosebite din punct de vedere arhitectural, care sunt atracţii pentru turişti”, a explicat edilul. De la hărţi, trasee, până la pensiuni şi obiective turistice, centrul va oferi orice informaţie, iar toţi turiştii care vor trece prin zonă vor putea primi consultanţă de la cei trei angajaţi ai centrului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate