blog-logo

Cantităţi record consumate la Oktoberfest: 1.000 de hectolitri de bere, 3,5 tone de mici şi aproape 2 tone de cârnaţi bavarezi

Cantităţi record consumate la Oktoberfest: 1.000 de hectolitri de bere, 3,5 tone de mici şi aproape 2 tone de cârnaţi bavarezi

oktoberfestEdiţia din acest an a Oktoberfest, care a avut „program prelungit”, de zece zile, a înregistrat şi consumuri pe măsură. La finalul ediţiei, după ce fiecare comerciant a tras linie, organizatorii au făcut un bilanţ al vânzărilor, care sunt în cantităţi industriale. În cele zece zile de distracţie s-au consumat aproape 1.000 de hectolitri de bere, peste 3,5 tone de mici, dar şi 1,8 tone de cârnaţi bavarezi. Braşovenii s-au dovedit şi mari consumatori de cartofi, peste 3,5 tone, dar şi de coaste la grătar, în jur de 3.000 de porţii sau de şniţel, 1.650 de bucăţi. Conform precizărilor organizatorilor, la Oktoberfest au participat aproape 250.000 de persoane, pe parcursul celor zece zile. Cel mai important este că în ciuda afluxului mare de persoane nu a fost înregistrat nici un fel de incident, atât jandarmii şi poliţiştii, cât şi firma de pază, dând dovadă că au fost foarte vigilenţi.

Alte articole:   VIDEO Ei sunt studenții geniali de la Universitatea Transilvania care au primit finanțare de aproape un milion de euro pentru proiectele lor!

Pentru anul viitor, organizatorii au un vizor o nouă locaţie, astfel ca evenimentul să nu mai fie ca un „ghimpe” pentru vecini, dar şi să se poată extinde în sensul amenajării unui parc de disctracţii cu caruseluri şi tot felul de maşinuţe şi trenuleţe pentru copii. „Pregătim o serie de surprize pentru ediţia de anul viitor. Una dintre acestea este că vom multiplica roboţelul care distribuie bere, pentru a arăta că Braşovul este şi un oraş de high-tech”, a explicat Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German.

Din 3 până în 6 octombrie, Oktoberfest se mută în Capitală, la Plazza România.

Distribuie dacă îți place!
  1. 100000 de litri la 250000 de persoane nu mi se pare mult. Numa’ un pahar de caciula? La un festival de bere?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate