blog-logo

Ce drumuri județene vor fi deszăpezite cu prioritate

Ce drumuri județene vor fi deszăpezite cu prioritate

deszapezireConsiliul Județean Brașov a aprobat astăzi „planul operativ de deszăpezire pe drumurile județene, pentru iarna 2013-2014“.

Conform raportului de specialitate, supus aprobării plenului, în judeţul Braşov sunt 792 de km de drumuri judeţene, dar nu toate vor fi deszăpezite iarna aceasta, ţinând cont că nu prea sunt circulate. Astfel, şefii Serviciului de Administrare a Drumurilor Judeţene au făcut o împărţire a acestor drumuri în funcţie de importanţa lor.

Drumurile care vor avea prioritate la deszăpezire sunt cele care asigură legătura cu centrele de comune, respectiv cele cu nivel II de viabilitate, aproximativ 212 de km de drum, pe 23 de sectoare. Alte 17 sectoare, ce însumează 225 de km vor trebui menţinute în stare de viabilitate, ţinând cont că sunt singurele legături rutiere spre anumite localităţi sau fac legătura cu judeţele vecine, cum ar fi de exemplu, DJ 104 A, Perşani – Sebeş – Victoria, DJ 112 A Hălchiu Codlea, DJ 112 J care asigură accesul spre comuna Dumbrăviţa din DN 1 sau DJ 132 B şi DJ 137 A, care asigură legătura dintre Braşov şi Harghita, prin comuna Caţa.

Alte articole:   Apare o nouă obligativitate pentru proprietarii care-și vând mașinile

Totodată, pe alte 41 de sectoare, respectiv peste 200 de km, traficul este redus, astfel că nu vor avea prioritate la deszăpezire, cum ar fi drumul ce leagă Mănăstirea Bucium de Şercăiţa, drumul spre Mănăstirea Şinca, cel spre Mănăstirea Buneşti, dar şi drumul dintre Hărman şi Sânpetru, cel dintre Tărlungeni şi Cărpiniş sau cel dintre Dacia şi Buneşti. Alte zece drumuri judeţene, cu o lungime de 95 de km, vor fi închise pe perioada iernii ţinând cont că devin impracticabile, nefiind asfaltate şi oricum au un trafic redus, iar legătura cu respectivele localităţi se face pe alte rute. Între aceste drumuri se numără şoseaua dintre Viştea de Jos şi Drăguş, Sâmbăta de Jos – Drăguş, Zizin – Dălchiu, Bărcuţ – limita cu Sibiul, Şinca Nouă – Vlădeni – Dumbrăviţa, Satu Noua – Dumbrăviţa, Ticuşu Nou – DC 21 sau Augustin – Racoş.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.