blog-logo

Peste 90% din școlile brașovene sunt autorizate sanitar

Peste 90% din școlile brașovene sunt autorizate sanitar

Ariana BucurÎn judeţul Braşov, sunt autorizate sanitar peste 90% din cele 431 de unităţi şcolare, în care sunt înscrişi peste 81.000 de elevi.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Ariana Bucur a declarat că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru a începe noul an şcolar, singura problemă fiind cea a cadrelor didactice.

„Mai avem aproape 120 de posturi în învăţământul preşcolar şi primar neocupate pentru care, conform metodologiei în vigoare susţinem concurs şi săptămâna viitoare.Cu siguranţă acest lucru se va rezolva în zilele următoare începutului de an şcolar. În rest nu avem probleme deosebite (…) Nu au autorizaţie sanitară câteva unităţi din mediul rural unde nu există sistem de canalizare şi alimentare cu apă potabilă“, a spus prof. Ariana Bucur.

Alte articole:   Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, luni și marți, la Brașov

Referitor la şcoli nou construite în judeţ, inspectorul şcolar general a spus că din fonduri europene au fost reabilitate Şcoala nr.2 din Râşnov, un corp de clădire a şcolii din Ghimbav şi a şcolilor din Poiana Mărului, Sânpetru şi Perşani şi au fost construite grădiniţe noi cu fonduri de la bugetul local în localităţile Ghimbav, Şoarş, Moeciu de Jos.

Situaţia s-a îmbunătăţit simţitor şi în cazul învăţământului în limba germană pentru care există o cerere în creştere. Inspectorul de specialitate prof. Gabriela Adam a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Forumul Democrat al Germanilor filiala Braşov, că faţă de anul şcolar 2012-2013 s-a reuşit rezolvarea problemei acoperirii tuturor posturilor de cadre didactice necesare.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

Pe lângă Braşov, clase cu predare în limba germană mai există la Râşnov, Codlea, Rupea, Făgăraş şi Victoria.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov