blog-logo

Patru persoane, „intoxicate“ la o pensiune din Fundata

Patru persoane, „intoxicate“ la o pensiune din Fundata

padina-ursului

20.00  La faţa locului s-au deplasat şi comisarii Protecţiei Consumatorilor pe Regiunea Centru – Braşov, pentru a stabili cine se face vinovat de îmbolnăvirea oamenilor. Astfel, în timpul cercetărilor, a ieşit la iveală că unul dintre suferinzi avea viroză şi că a „dăruit-o” celor din jur, potrivit şefului instituţiei, Sorin Susanu. Ghinioniştii au ajuns la spital, dar nu au avut nevoie de internare, conform sursei citate.

13.40 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost solicitat, în jurul orei 13.30, să trimită echipaje de prim ajutor la Pensiunea „Padina ursului“ din Fundata.

Potrivit primelor informații, patru persoane sunt intoxicate.

Cei patru turişti, trei femei şi un bărbat, au ajuns vineri după amiază la spital, după ce s-au intoxicat cel mai probabil cu produse alimentare.
Un bărbat şi o femeie au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, o femeie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă iar cea de-a treia a refuzat internarea.
La Spitalul de Boli Infecţioase, medicul de gardă a refuzat să ofere detalii precizând că managerul spitalului care face declaraţii de presă este în concediu.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu a declarat că cele trei persoane internate nu sunt în stare gravă şi că, deocamdată, nu se ştie cu exactitate despre ce fel de intoxicaţie este vorba.
„Am trimis o echipă la pensiunea de la Fundata, unde au fost cazate cele patru persoane, iar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt colegii de la Compartimentul de epidemiologie, care fac o investigaţie pentru a vedea despre ce este vorba. După ce vom strânge toate datele, vom putea să ştim despre ce este vorba“, a spus dr. Alexandru Bălescu.

Alte articole:   CFR retrage din circulaţie mai multe locomotivele electrice după accidentul feroviar din Galați

Contactat telefonic de AGERPRES, proprietarul pensiunii din Fundata, unde s-a întâmplat incidentul, a refuzat să ofere detalii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.