blog-logo

Una dintre cele mai moderne şcoli din Braşov îşi deschide vineri porţile pentru vizitatori

Una dintre cele mai moderne şcoli din Braşov îşi deschide vineri porţile pentru vizitatori

Santier Scoala 2 RasnovAstăzi, între orele 11.00 şi 13.00 şi 17.00 şi 19.00, la Şcoala Generală nr. 2 din Râşnov, sunt aşteptaţi să vină în clase nu doar elevi, ci şi părinţi şi bunici, care se pot aşeza în bănci, ca odinioară, dar fără teamă că vor fi scoşi la tablă sau vor fi ascultaţi. Unitatea şcolară de pe strada Izvor nr. 10 îşi va deschide porţile pentru toţi râşnovenii, şi nu numai, în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”.

,,După momente de cumpănă, Râşnovul s-a întors la valorile tradiţionale, investind cu hotărâre în viitorul tinerelor sale generaţii. Imediat după anul 2004, educaţia a devenit cel mai important capitol al strategiei de dezvoltare. Un oraş frumos şi prosper trebuia să aibă şcoli îngrijite şi moderne. Astfel, au fost răscumpărate şi renovate toate şcolile vechi, au fost construite grădiniţe, iar din această vară, lângă cea mai veche şcoală a oraşului, a fost ridicată o şcoală nouă. Inaugurarea Şcolii gimnaziale «Peter Thal», una dintre cele mai moderne şcoli din judeţul Braşov, reprezintă un nou moment istoric pentru oraşul nostru. Devenit oraş olimpic şi Staţiune Turistică de interes naţional şi investind în viitorul celor mai tineri locuitori, Râşnovul poate să privească înapoi cu mândrie şi înspre viitor cu încredere”, a precizat primarul Adrian Veştea.

Alte articole:   Accident pe DN1, la intrare în Codlea

Investiţie de aproape 9 milioane de lei

Noul corp de clădire al Şcolii a fost realizat printr-un proiect cu finanţare europeană de peste 8,9 milioane lei. Corpul a fost construit pe sistemul: subsol, parter, etaj şi mansardă. De asemenea, acesta dispune şi de un hol polivalent. Noul corp de clădire are 12 clase, dispuse la parter şi etaj, şi patru laboratoare (fizică, chimie, biologie şi IT), amenajate în mansardă. Tot în mansardă va fi şi o sală de consiliu. Cancelaria se va afla la parter. La subsol sunt spaţiile de depozitare şi arhiva şcolii. Şcoala gimnazială ,,Peter Thal”, fosta Şcoală nr. 2, este cea mai veche instituţie de învăţământ a Râşnovului şi a fost construită în 1842, iar în ultimii ani şi vechiul corp a fost consolidat şi extins.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate