Rezervația de zimbri și tunelul de la Teliu, promovate de Țara Buzaielor

Rezervația de zimbri și tunelul de la Teliu, promovate de Țara Buzaielor

Zimbru 1Primăria oraşului Întorsura Buzăului a lansat un program de promovare turistică a zonei Buzaielor, finanţat din fonduri europene cu 200.000 de euro.

Primarul oraşului, Leca Băncilă a declarat că a gândit strategia în trei paşi – primul constă în promovarea potenţialului natural, a obiectivelor turistice, istoriei şi tradiţiilor locale, al doilea vizează înfiinţarea unui centru de promovare la nivel naţional a turismului, iar al treilea, atragerea de investitori care să construiască aici pensiuni, hoteluri, baze sportive şi de agrement.

Primul pas în acest proiect a fost deja făcut, prin realizarea paginii web www.tarabuzaielor.ro, prin editarea unui album cu fotografii, a unui CD, a mai multor hărţi şi pliante cu trasee şi obiective turistice.

Printre obiectivele turistice promovate de autorităţile locale prin proiectul „Ţara Buzaielor -una dintre perlele tradiţionalei Românii” se numără masivul Ciucas, lacul de la Siriu, cascadele de la Urlătoare, Lacul Vulturilor si Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului.

Leca Băncilă a amintit că la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, mai exact la Teliu, se află cel mai lung tunel feroviar din ţară – măsoară aproape 4 kilometri şi jumătate, iar intenţia sa este să cumpere un tren de epocă pentru a-l pune la dispoziţia turiştilor.

„Purtăm deja negocieri pentru cumpărarea unui tren de epocă, am şi primit câteva oferte. Vrem să luăm acest tren pentru turişti, care să circule de la Braşov la Întorsura Buzăului, iar pe traseu să treacă şi prin acest tunel care este cel mai mare din ţara noastră. La Întorsura Buzăului turiştii ar putea fi aşteptaţi de autobuze care să-i plimbe prin zonă, să vadă locurile acestea minunate. Vrem să dezvoltăm zona, să atragem turişti şi investitori şi sperăm ca rezultatele acestui proiect să se vadă nu peste mult timp”, a afirmat Leca Băncilă.

Alte articole:   Se întrerupe curentul în mai multe localități din județul Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Your style is so unique in comparison to other people I have read stuff from.
    Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just bookmark this page.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.