blog-logo

Cinci ani de închisoare pentru ucigașul apărătorului unui câine!

Cinci ani de închisoare pentru ucigașul apărătorului unui câine!

justitieAbramiuc Dumitru, bărbatul care, în luna august 2010, şi-a omorât vecinul care a sărit în apărarea unui câine pe care acesta îl bătea, a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov, în noiembrie 2011, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru lovituri cauzatoare de moarte.
Tribunalul Braşov l-a condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare cu suspendare şi o perioadă de încercare de opt ani, cu prezentare la probaţiune ori de câte ori este nevoie, dar Parchetul şi părţile vătămate au făcut recurs. Acesta s-a judecat la Curtea de Apel Braşov, instanţă care l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, a anunțat biroul de presă al Tribunalului Braşov.
Reamintim că evenimentul s-a petrecut în luna august 2010, când Adrian Prişcu, bărbatul ucis, a auzit, din casă, cum un câine era bătut de către vecinul său de bloc. A ieşit afară ca să scape animalul din mâinile bărbatului, însă acesta a devenit violent, lovindu-l pe Prişcu în cap cu o sticlă, iar cu gâtul spart al acesteia l-a înjunghiat în piept. Victima a murit la scurt timp, în mijlocul străzii.
În prezent nu există o listă a câinilor otrăviţi, maltrataţi sau bătuţi nici la Azilul de la Stupini, aflat în subordinea primăriei Braşov, cu o capacitate de 400 de locuri, nici la Asociaţia ‘Milioane de Prieteni’ din Braşov care, la rândul ei, are un azil pentru câini, cu o capacitate de 600 de locuri.
Nici Serviciul Public pentru Gospodărirea Animalelor din subordinea primăriei nu are o evidenţă a câinilor otrăviţi, maltrataţi sau bătuţi cu toate că, în urmă cu trei luni, în cartierul Răcădău din Braşov, cetăţenii au sesizat autorităţile că mai mulţi câini erau otrăviţi pe domeniul public.
Primarul Braşovului, George Scripcaru a precizat zilele trecute, într-o conferinţă de presă, că se gândeşte să facă un parteneriat cu Asociaţia ‘Milioane de Prieteni’, cu care colaborează şi în prezent, pentru construcţia unui nou adăpost pentru câini la Braşov, primăria urmând să pună la dispoziţie terenul, iar Asociaţia să construiască facilităţile.
Un astfel de proiect au în lucru şi primăriile Codlea, Zărneşti, Ghimbav şi Râşnov, aflate în zona metropolitană Braşov, care doresc să construiască un adăpost de câini la care să fie aduşi câinii fără stăpân din cele patru localităţi.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Spectacole, în această săptămână, la Teatrul ,,Sică Alexandrescu'' din Brașov
  1. vecinul mitica trebuie gratiat.el a fost traumatizat de haitele agresive de maidanezi lucru care l-a dus la nebunie.ce face omul cand nu mai suporta agresiunea maidanezofila.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov