blog-logo

Schiorii de la Corona se antrenează în Austria

Schiorii de la Corona se antrenează în Austria

schi alpin ghetarSpecialistii spun ca un schior alpin profesionist trebuie sa petreaca  cel putin 220 de zile dintr-un an pe zapada pentru a aspira la marea performanta. Un sportiv din Romania poate sa se antreneze cel mult 120 de zile pe zapada daca are noroc de conditii meteorologice favorabile.

Fost schior de performanta, actual presedinte al sectiei de sporturi individuale la ASC Corona, consilierul  local Cătălin Leonte doreste sa ofere cele mai bune conditii de pregatire sportivilor legitimati la clubul brasovean, fiind convins ca „doar daca vom oferi conditii optime putem spera la rezultate deosebite!”

La inceputul lunii septembrie, lotul de 15 sportivi ai clubului ASC Corona impreuna cu antrenorii Dan Iliescu si Emilian Focseneanu, au plecat spre localitatea austriaca Flattach unde se afla ghetarul Moelttaler. Aici la peste 3500 de metri altitudine, sportivii brasoveni au gasit zapada si conditii excelente de pregatire inainatea noului sezon competitional.

Alte articole:   VIDEO Ce au găsit polițiștii azi la percheziţiile făcute la hoții de componente auto

Cei 15 sportivi au varste cuprinse intre 12 si 15 ani si vor efectua cel putin 2 antrenemante in fiecare din cele 15 zile pe care le vor petrece in Austria.

“Prin acest demers incercam sa oferim conditii copiilor nostri ca sa ajunga sa se lupte de la egal la egal cu sportiviii din tarile de elita in schiul alpin. Ne propunem sa obtinem 15 medalii la concursurile din circuitul campionatului Romaniei si 3 clasari pe podium la Campionatul National. Speram sa reusim transferul singurului coborator roman calificat la Olimpiada de la Soci, Ion Achiriloaie, care este brasovean dar legitimat la CSM Sibiu”, a delcarat Cătălin Leonte – presedinte sporturi individuale ASC Corona Brasov.

Alte articole:   Teatrul Sică Alexandrescu, obligat de instanţă să reia concursul pentru postul de secretar literar

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate