APROAPE EXCLUSIV Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la Primăria Brașov

APROAPE EXCLUSIV Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la Primăria Brașov
Primăria Braşov

Primăria Braşov

Poate pare ilar, informațiile pe care le prezentăm în continuare sunt publice. Au fost prezentate consilierilor locali în urmă cu o săptămână, dar presa locală a „omis“ să dea publicității aceste informații.

Cooperativa politică de la Brașov a impus embargo informațional pe această temă, chiar dacă primarul George Scripcaru a ținut să precizeze în plen că vor fi contestate două dintre constatările procurorilor financiari (cazuri în care edilul șef are dreptate, pentru că nu Curtea de Conturi decide oportunitatea unor decizii locale). Vorbim despre exercițiul financiar-contabil din 2012.

Pe lângă cazurile în care dăm dreptate primarului Scripcaru – referitoare la facilitățile privind vânzările cabinetelor medicale din fondul imobiliar al municipiului și impunerea unor taxe pe teren pentru propria Regie locală a pădurilor, cei de la Curtea de Conturi au mai găsit câteva nereguli, pe care le vom prezenta succint.

Alte articole:   VIDEO Orban bagă în carantină autostrada Comarnic - Brașov

În măsura în care  vor exista comentarii și intervenții din partea cititorilor, vom veni cu amănunte suplimentare în cât mai scurt timp.

1. Primăria Brașov, la această oră, nu  organizat și nu conduce contabilitatea analitică a terenurilor și construcțiilor. Dar, chestiunea nu este atât de gravă, confirmată chiar de cei de la Curtea de Conturi (veniți de la Sibiu, ca în emisiunea cu „Schimbul de mame“, cei de la Brașov mergând la Primăria condusă de Klaus Johannis): „Valoare nu a fost estimată având în vedere că, în timpul auditului financiar, s-a organizat și efectuat evidența analitică a terenurilor și construcțiilor, neconstatându-se difernțe între evidența sintetică și cea analitică“.

2. Probleme au fost găsite și la schema cu domeniul schiabil. „UATM (unitatea adminstrativ teritorială municipală) Brașov nu a trecut în evidența activelor fixe corporale de la activele fixe corporale în curs toată valoarea obiectivului de investiții „Reabilitarea domenilui schiabil Brașov“ la finalizarea acestuia și întocmirea procesului-verbal de receție la terminarea lucrărilor. Adică, din ce se înțelege, Primăria nu prea a recepționat, în scripte, lucrările din Poiana Brașov, cu banii veniți de la ex-ministresa Turismului, Elena Udrea, care a venit la Brașov la tăiat panglica….

3. UATM Brașov nu a inventariat, în conformitate cu prevederile legale, toate terenurile din patrimoniu în baza documentelor care atestă dreptul de proprietatea al acestora.

Alte articole:   Hochei: Corona Braşov i-a prelungit contractul antrenorului canadian Dave MacQueen

4. UATM Brașov nu a stabilit, evidențiat, urmărit și încasat taxa pe teren datorată bugetului local pentru toate terenurile din patrimoniul său, concesionate sau date în administrare persoanelor juridice. Din păcate, nu se precizează care sunt băieții deștepți care au beneficiat de aceste privilegii.

5. Hei-rupul electoral de a plăti din bugetul local izolarea termică a unor blocuri, inclusiv partea asociațiilor de proprietari, a adus un prejudiciu de 51,691 miliarde de lei vechi, deoarece prevederile legale precizează că doar 30% din costuri pot fi suportate de la bugetul local de către Consiliul Local.

6. În perioada precampanieie electorale locale din 2012, Primăria Brașov a încheiat patru contracte (nr. 6/12.01.2012 și  82/27.03.2012 cu Monitorul Expres și 5/12.01.2012 și 80/27.03.2012 cu Transilvania Expres) ca să editeze tot felul de „suplimente“ într-un anumit tiraj. Procurorii financiari susțin că respectivle suplimente jurnalistice nu s-au excutat, dar Primăria, înaintea alegerilor, a plătit fiecărui trust de presă câte 1,764 miliarde de lei vechi (așa cum reiese din fișele furnizorilor din anul 2012, anexle 75 și 76).

Alte articole:   8 august 2020: Doar 32 de persoane infectate cu coronavirus la Brașov, în ultimele 24 de ore

„Ulterior concilierii s-a constatat de către entitate (Primăria Brașov) că cele două societăți nu au realizat publicații conform cu obiectul contractului, motiv pentru care au emis facturile storno nr. 13728/2013 și 130102292/2013…

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Aproape exclusiv 😀 mi-a placut asta !
    Oricum daca luam fiecare primarie in parte la „controlat”.. ne-am mira oare?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate