„Let`s DO It, Romania”, la a cincia ediţie

„Let`s DO It, Romania”, la a cincia ediţie

let's do it romania„Let’ s Do It, România”, proiect ajuns la a cincea ediţie, care îşi propune curăţarea într-o singură zi a mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, are loc în acest an pe 28 septembrie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, la Braşov, Sorin Silviu Striblea, consultant Regiunea Centru şi coordonator al proiectului pe judeţul Braşov.

„Ne dorim foarte mult să nu mai facem curat după alţii, ci să sărbătorim curăţenia(…) Trebuie găsite soluţii, este necesară o implicare mult mai mare a tuturor. O soluţie cu biciul nu se poate”, a precizat Sorin Silviu Striblea.
El a spus că, până în prezent au fost depistate în judeţul Braşov 18 zone care trebuie curăţate şi că aşteaptă, în continuare, propuneri din partea primăriilor. Striblea a mai spus că cele 18 zone au fost depistate de voluntari, în special în zonele turistice ale judeţului, în timpul concediilor de luna trecută, dar cu siguranţă sunt şi altele în judeţ, care au nevoie să fie curăţate, cum este zona Rotbav-Crizbav-Feldioara.
„Regiunea Centru este mai slab implicată în acest proiect, comparativ cu zona de vest a României. Cred că acest lucru este cauzat de faptul că mesajul nostru pentru judeţele Covasna, Mureş şi Harghita nu a ajuns la ei aşa cum trebuie”, a afirmat Striblea.
El a amintit că, în cadrul ediţiei de anul trecut, zona cu cea mai mare implicare, din judeţul Braşov, a fost oraşul Zărneşti, unde voluntarii au adunat, numai din Parcul Naţional Piatra Craiului, 2,5 tone de deşeuri, în special moloz de la pensiunile care se construiesc pe aria respectivă.
În proiect sunt parteneri Prefectura, Consiliul Judeţean, Garda de Mediu, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, Jandarmeria, IPJ, Poliţia Locală şi Inspectoratul Şcolar.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov, Ciprian Aldea a declarat că, la acţiunea din 28 septembrie, vor participa 60 de jandarmi şi că cei montani atenţionează zi de zi turiştii aflaţi în diverse zone ale muntelui că trebuie să păstreze curăţenia.
Nadia Bozocea, director al Cancelariei prefectului, a declarat că şi angajaţii prefecturii vor lua parte la acţiunea din 28 septembrie, însă nu au stabilit deocamdată zona.

Alte articole:   Poliția a deschis o anchetă după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea!

„O să facem eforturi ca, până în ziua de 28 septembrie, toate primăriile din judeţ să se implice în acest proiect. Până la această ediţie am găsit înţelegere peste tot şi cred că nu vor fi probleme nici în acest an”, a precizat Nadia Bozocea.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi a precizat că 50 de poliţişti vor fi mobilizaţi la acţiunea din 28 septembrie.

Din estimările făcute până acum, în judeţul Braşov sunt 6000 de tone de gunoi în diverse zone, iar la ediţiile de până acum au fost strânse doar 640 de tone.

Doar 3% din populaţia Braşovului a participat la cele patru ediţii ale proiectului, 16.500 de voluntari.

La ediţia din acest an se preconizează la nivelul judeţului Braşov, implicarea a 20.000 de voluntari, 30 de ONG-uri, 50 de localităţi, 80 de şcoli, 100 de companii şi 30 de parteneri mass-media, a subliniat coordonatorul proiectului pentru judeţul Braşov, Sorin Silviu Striblea.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Aş vrea să iau legătura cu Sorin şi să-i recomand zona Branului, o zonă plină de gunoaie şi care trebuie curăţată.

    Reply
  2. persoanele aduse see you japca la activitati nu sunt voluntari.

    Reply
  3. ALO! Domnu’ Dan? Cu limba romana cum facem? „A cincia”????? Iata ce spune unul dintre prietenii tuturor celor care ar vrea sa scrie corect romaneste: CINCI2 num. card. 1) Patru plus unu. ~ case. 2) (cu valoare de num. ord.) Al cincilea; a cincea. /<lat. cinque

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.