blog-logo

Braşovul îşi sărbătoreşte patronul spiritual – Fecioara Maria

Braşovul îşi sărbătoreşte patronul spiritual – Fecioara Maria

maica domnului cu prunculCreştinii din Braşov au parte de o serie de evenimente organizate cu ocazia naşterii Sfintei Feciara Maria, al cărei praznic este pe 8 septembrie.

Aseară a vut loc o procesiune cu moaştele Sfântului Pantelimon, aduse la Biserica Sfânta Treime din Şchei, aduse din Ucraina. Racla va poposi la Braşov până la finalul săptămânii, biserica fiind deschisă în permanenţă, pentru ca toţi credincioşii să se poată ruga.

Sâmbătă, la ora 18.00, va avea loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului, de la Biserica Sfânta Treime şi până în Piaţa Sfatului, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”.

Iniţiatorii evenimentului sunt „Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria” şi Protopopiatul Braşov al Bisericii Ortodoxe Române.  „La acest eveniment ne aşteptăm să participe câteva mii de oameni: ortodocşi, dar şi credincioşi ai celorlalte culte creştine reprezentate la Braşov. Mai mult, sunt aşteptaţi la procesiune şi preoţii celorlalte culte creştine, ca semn al solidarităţii ecumenice, pentru a arăta că multiculturalitatea la Braşov este o realitate”, ne-a declarat Liviu Pandele, comandor al Ordinului Suveran al Fecioarei Maria .

Alte articole:   Dan Alexa, înainte de meciul cu CSM Slatina: „Jucătorii care au evoluat mai puţin trebuie să aibă determinare şi dorinţă”

Acesta a mai precizat că, sâmbătă, de la ora 15.00, la Complexul „Cramele lui Decebal” va avea loc o sesiune internaţională de comunicări ştiinţifice în care vor fi prezentate semnificaţiile Sărbătorii Naşterii Sfintei Fecioare Maria. O secţiune a dezbaterilor o va avea în centru şi pe Regina Maria.

La eveniment au fost invitaţi conducători ai academiilor din Ucraina, Albania, România, Bulgaria, Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe din România, Ucraina, Rusia, Bulgaria şi de la Muntele Athos.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.