blog-logo

Un zărneștean a îngrozit Marea Britanie cu un viol extrem de grav

Un zărneștean a îngrozit Marea Britanie cu un viol extrem de grav

George Iosif BlajUn român a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în Marea Britanie, pentru un viol de o gravitate deosebită. În februarie, la mai puţin de trei luni după ce sosise în Marea Britanie, George Iosif Blaj, de 20 de ani, a pătruns în locuinţa unei femei, a bătut-o şi a violat-o.

El va fi deportat după ce execută pedeapsa de 15 ani. Judecătorul Rupert Mayo i-a spus lui Blaj: „Ceea ce face acest caz mai deranjant este vârsta ta tânără și condamnări anterioare pentru viol și furt în România.”

Victima a fost atât de şocată încât a emigrat în Canada. La proces, românul a pretins că nu-şi mai aminteşte faptele, deoarece era beat şi drogat, scrie Daily Mail.

Alte articole:   Ce bocanci purtăm în iarna lui 2020-2021 ca să fim mereu în trend?

Presa britanică este indignată că Blaj a fost lăsat să intre în ţară deşi făcuse, deja, trei ani de închisoare în România, tot pentru un viol, comis când era încă minor.

Povestea unui viol grav și la Zărnești

Blaj este din Zărnești, iar în 2010 a fost condamnat pentru violarea Vasilicăi Oancea de către Tribunalul pentru Familie și Minori din Brașov. Potrivit informațiilor newsbv.ro, victima a fost o femeie de 71 de ani din Zărnești. Aceasta a reclamat la poliţie că un tânăr a intrat peste ea în noaptea de  4/5 noiembrie şi a violat-o.

Femeia dormea in momentul in care o persoană necunoscută a forţat uşa de la intrare, a intrat peste ea şi a violat-o. Femeia le-a povestit politistilor ca nenorocirea a avut loc la ora 2.00 si nu a putut da foarte multe detalii despre agresor, identificat ulterior ca fiind Blaj, care la acea vreme avea 16 ani.

Alte articole:   Și Colegiul Tehnic de Transporturi din Brașov intră în scenariul roșu

Poliţiştii au izbutit să-l identifice în doar câtea ore, iar apoi să-l „salte“ de la domiciliu chiar când acesta se pregătea să dispară, cu intenţia de a fugi în străinătate.

„Nu i-a fost greu să spargă uşa pentru că era închisă doar cu un zăvor șubred. A violat-o pe femeie, dar şi-a uitat fesul la faţa locului. Acesta a constituit o probă importantă pentru colegii mei care l-au prins pe agresor după câteva ore de la anunţarea violului“, ne-a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov. 

Anchetatorii cred că băiatul a urmărit casa bătrânei mai mult timp, pentru a se asigura că locuieşte singură. De altfel, tânărul a dat mai multe spargeri în zona în care locuia femeia de 71 de ani,  fiind cercetat la vremea respectivă în două dosare penale, sub acuzaţia de furturi din locuinţe

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.