Apocalipsa la RAT Brașov

Apocalipsa la RAT Brașov

radu cristianNoul director general al RAT Brașov, Cristian Radu, a prezentat astăzi, succint, situația econmică a regiei de transport în comun.

În pofida cifrelor alarmante, nu a existat nicio reacție din partea consilierilor locali și a celor din conducerea Primăriei Brașov. Le prezentăm și noi la fel, fără alte comentarii, pe care le așteptăm din partea cititorilor:

  • din creditul contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) mai trebuie plătite 9 rate, care însumează 4,285714 milioane de euro (s-au plătit 10.714.286 euro)
  • costul amortizării autobuzelor luate prin creditul BERD – 4,180 milioane de lei, iar al celor achiziționate prin leasing financiar – 3,132 milioane de lei. Deficitul total de 7,312 milioane de lei nu poate fi acoperit din cheltuielile de exploatare!
  • parcul auto: 24 de miljoace de transport au o uzură de 86,55%, 75 sunt expirate (!!!!), dar sunt în circulație,  iar 62 sunt imobilizate (din cauza avariilor sunt trase „pe dreapta“).
  • Pentru repunerea în circulație a vehiculelor imobilizate sunt necesare 395.000 de lei.
  • datorii la 30.06.2013 – 38,080 milioane de lei (adică peste 380 de mliarde de lei vechi)
  • este solicitată suplimentarea subvenției de exploatare pentru trimestrul al IV-lea cu 4 milioane de lei. La acestea, se adaugă alte 6,034 milioane de lei cu titlul de „subvențșii de investiții“, care reprezintă ratele de capital aferente acestui an.

Cristian Radu a mai precizat că, deși în contractul de asociere RAT – Primărie, la momentul contractării creditului BERD de 15 milioane de lei pentru achiziția de mașini noi, se specifica faptul că municipalitatea va da banii pentru ratele trimestriale prin subvenții, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Mai mult, RAT Brașov a plătit din fonduri proprii trei rate, urmând să plătească în noiembrie următoarea rată.

Ce nu a spus noul manager de la RAT este cuantumul datoriilor către furnizorii de bunuri și servicii și către bugetul de stat, dar a precizat că va face o conferință de presă miercurea viitoare, unde probabil vom afla mai multe.

Loading...
  1. Să mai dea nişte bilete moca la pensionari şi gratis la ţigani.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap